Cum să arăți fresh dimineața?

De aproape patru luni de când am început munca am trecut prin câteva perioade mai dificile.

De ce dificile? Am schimbat grădinița de stat pe cea privată, copiii de la stres au răcit și au făcut febră mare. I-a ținut cam două săptămâni. Erau irascibili și nervoși, iar noi obosiți, nedormiti și cu nervii întinși la maxim. În prima mea zi de muncă nu știam la ce grădiniță vor merge copiii. Nu e un sentiment tocmai plăcut. Cum am ajuns să pățim asta?

Am avut o situație neplăcută la grădinița de stat la care am început să mergem din septembrie și a trebuit urgent să căutăm una privată. Nu a fost ușor, fiindcă înainte de asta nu ne-am interesat mai deloc de cum stă treaba cu grădinițele private. Am avut o experiență foarte făină la creșa daneză de stat și cumva am început să credem că s-a depășit situația cu ridicatul vocii și umilirea copiilor. Doar după am realizat că de fapt avusesem noroc, iar situația generală e cu totul alta.

În fine, articolul nu e despre asta. O să revin la acest subiect. Am avut o pauză de la scris și acum încerc să va povestesc cât mai multe ca să recuperez, dar mai bine treptat. Articolul este despre diminețile mele și despre cum am reușit să fac în așa fel încât oboseală să fie aproape invizibilă extern, intern doar un somn bun și puțină liniște puteau ajuta, însă nu prea aveam șanse să beneficiez de un astfel de lux în acea perioadă Nu cred că vre-unul din colegii mei, care nu cunoștea situația, s-a prins în vre-un fel că în prima luna dormeam in medie una/două ore pe noapte înainte de a merge la muncă.

În schimb am primit de mai multe ori întrebări de genul” “Cum reușești să arăți așa fresh și să te aranjezi în fiecare dimineață înainte de muncă ținând cont că ai doi copii?”. Uite ca se poate!

Cum sunt diminețile mele?

Mă trezesc cel puțin cu o oră înainte de a ieși din casă

Știu că sună imposibil, ținând cont că aproape nu dormeam, dar pentru mine e mai bine să peterc o oră eu cu mine înainte de a ieși din casă, decât să fac totul in grabă. Consider că alergatul și agitația obosesc mai mult. Cum fac?

Îmi sună ceasul, mai stau puțin în pat și mă gândesc la ale mele. Nu la planurile pentru ziua care vine, mă gândesc la toate și nimic, asta îmi face cumva bine. După urmează un pahar cu apă și o cafea aromată. Uneori, când sunt foarte obosită mai adaug o bucățică de ciocolată. Dacă nu uit, o lingură de polen. Și în timp ce pregătesc mâncarea pentru copiii (cereale sau pseudocereale cu lapte) fac un dus, mă dau cu crema și îmi fac un masaj cu rola de jad. Așa mi se dezumflă față (în caz că e după o noapte nedormită), mi se calmează ochii (in caz că sunt iritați de la puțin somn) și mintea (cel mai important) se liniștește. După mă machiez și îmi fac părul. Citesc dacă îmi mai rămâne puțin timp. Sunt pregătită să-i trezesc pe copii și pe soț!

Îmi pregătesc hainele și toate cele necesare seara înainte de somn

Chiar și eu, care tot timpul mă uit pe site-uri cu ținute, alcătuiesc mii de ținute în capul meu, mă interesează moda de mică și în general nu am nevoie de indicii ca să mă joc cu stilurile și culorile, dimineața pățesc să nu îmi placă nimic din ce pun pe mine. Că na, e dimineața!

Îmi pregătesc ținuta până la cele mai mici detalii cum ar fi cureaua, încălțămintea, culoarea dresului și chiar și clama care va fi în păr (asta ca să fiu sigură că dimineața când o caut în cutia de clame, nu e undeva sub patul copiilor sau pitită în vre-o cutiuță a Anisiei).

La fel pregătesc hainele copiilor și ce mai au ei nevoie pentru grădiniță. Ca dimineața să scap de stres și alergătură.

Și așa șansele ca dimineață să fie calmă și liniștită cresc.

Hidratare

Un pahar de apă călduță pe stomacul gol dimineața face diferența. La fel e și cu cremele. E important să-ți hidratezi pielea fetei, inclusiv pe cea din jurul ochilor corect. Înainte foloseam dimineața gheață pentru masaj și o mască pentru ochi, dar acum sunt într-o perioada în care îmi schimb produsele și rutina, din cauza asta mă abțin să dau sfaturi. Idea este că indiferent dacă te machiezi sau nu, e imporant să foloseșți produse adecvate pentru tine și să-ti hidratezi corpul și pielea corect.

Și cel mai important,

Gânduri bune și energie pozitivă!

Știu că ați tot auzit asta, e la modă să se vorbească despre. Dar eu consider că e esențial. Eu chiar mă bucur fiecărei dimineți (cu mici excepții). Că suntem sănătoși, că trăim într-o perioadă fără război și foame, că merg la un loc de muncă unde mă simt bine, că mergem la o grădiniță unde îi las cu inima ușoară pe copii.

Și chiar și atunci când mergeam la un loc de muncă unde nu îmi plăcea sau era o perioadă în care nu mă simțeam bine, mă gândeam la oamenii de acolo pe care îi simpatizam. Când nu eram sigură de grădinița copiilor, mă gândeam la momentul când o să îi luăm. Motive să te bucuri poți găsi, uneori mai greu, alteori mai ușor, dar există.

Cam asta am avut să vă zic. Nu este un articol despre produsele minune sau despre alte tips&tricks-uri de beauty. Este despre mind-set și organizare! Încercați să vă bucurați de fiecare dimineață în parte, să aprecieati începutul unei noi zi. Mie mi-e mai ușor s-o fac cu o cafea în față, machiată și într-o ținută potrivită. Dar fiecare își are propria rețeta! La cât mai multe dimineți frumoase!

Sursa foto – Pixabay

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s