Trei recomandări de cărți, fiecare citită în mai puțin de 48 de ore

Nu am prea mult timp pentru citit. Croiesc chiar și câteva minute oricând se poate. Cu cărțile de parenting e și mai dificil, fiindcă necesită o altfel de concentrare. Nu pot să le citesc oricând. Cel mai des le citesc dimineața când am mintea mai limpede, înainte să se trezească copiii. Restul cărților oricând am ceva timp liber.

Însă, cu puținul timp pe care îl am, în 2019 am dat peste trei cărți pe care le-am citit în mai puțin de 48 de ore. Pur și simplu nu le-am putut lăsa din mână. Și asta în condițiile în care eu nu citesc în transport, e regula de la care nu mă abat. M-au prins atât de mult, încât am profitat de orice clipă liberă ca să citesc.

Am sărit de sfertul de oră de dimineață dedicat parenting-ului ca să-l transform în jumătate de oră de citit, nu am adormit împreună cu copiii seara (cum se întâmplă cel mai des) ca să citesc, am stat la baia de seară a copiilor cu cartea în mâna. Când citeam una din aceste cărți, Anisia era bolnavă și făcea febră mare. Am vegheat toată noaptea la patul ei într-o mâna cu termometrul și în alta cu cartea pe care o citeam la lumina telefonului (nu recomand!). Nu mi-am recăpătat liniștea până când nu am citit-o toată.

Vi le recomand și vouă, sunt foarte faine, dar aveți mare grijă când vă apucați de ele.

“Semn că te am” Ioana Chicet Macoveiciuc

Urmăresc blogul Ioanei, Prințesa Urbană, de câțiva ani. Am găsit foarte multe informații care mi-au fost de mare folos, în special recomandări de cărți de parenting și cărți de copii. Avem mai mult de jumătate din cărțile pentru copii scrise de ea, iar cartea ei “O să te țin in brațe cât vrei tu și încă o secundă” mi-a plăcut foarte mult. Din cauza asta atunci când a apărut noua ei carte “Semn că te am”, abia așteptam să mi-o cumpăr, mai ales văzând ce recenzii frumoase a primit.

La un moment dat am văzut o recenzie scrisă despre cartea asta care începea cu “Cartea care face bine…”. Asta am simțit și eu citind cartea Ioanei. M-a umplut cu energie pozitivă și optimism pe care în continuare le simt cu mine. O carte plină de adevăr, o carte care te face să râzi și să plângi în același timp, o carte care m-a luminat în inimă și în suflet. O recomand cu mare drag și căldură!

“Samsara” Simina Cernat

Pe Simina am avut plăcerea de a o cunoaște personal acum mulți ani la cursurile de salsa. Mereu am știu că e specială, avea ceva aparte. După un an ea și-a umplut rucsacul cu cele mai necesare lucruri și a plecat în lume să călătorească de una singură. Am urmărit-o cu mare interes și curiozitate pe pagina ei de Facebook One World Story. Am văzut postați primii ei pași în Indonezia, după călătoria din Bali în Java, din Moluce în Malaezia insulară și Sri Lanka, în India, de la Agra și Rishikesh până în Jamu și Kashmir. Câțiva ani mai târziu apare cartea “Samsara”, o carte sinceră și frumoasă, la fel cum e sufletul Siminei, pus pe tavă pentru cititorii ei. Nu e un jurnal de călătorie, de fapt nu e unul cum vă așteptați să fie, e o carte plină de umor care te ține cu sufletul la gură și care te ajută să te redescoperi.

“Pacienta tăcută” Alex Michaelides

Despre cartea această am aflat de pe blogul Inoza, unul din blogurile mele de suflet pe care îl urmăresc cu mare interes.

“Am citit ”Pacienta tăcută” pe un drum cu trenul București-Cluj. Am făcut o pauză cât să chem un uber și să ajung la apartament, după care, fără să fac duș sau să-mi desfac bagajul, m-am așezat pe canapea și am terminat cartea. Eu zic că asta e o recomandare destul de bună pentru un thriller psihologic. ”

Cam așa a fost și la mine. Doar la cartea asta m-am gândit până nu am terminat-o. După am împrumutat-o unei prietene, și la fel, în două zile o aveam înapoi. A citit-o soțul și a terminat-o în mai puțin de două zile. Eu zic să încercați, poate bateți recordul?

Sursa foto – Pixabay