Lista cu piesele de teatru din noiembrie și ținuta potrivită pentru ele

Îmi place teatrul, îmi place starea pe care mi-o transmite și energia pe care mi-o dăruiește. Ador sentimentul pe care îl am după o piesă bună de teatru. Mă simt altfel, mai împlinită, mai împăcată cu mine însămi. Îmi place felul în care actorii comunică cu publicul, cum își lasă o parte din ei în timpul spectacolului, o dau celor care știu să o primească și… Cât de mult apreciază euforia și aplauzele spectatorilor de la final.

Îmi aleg cu mare grijă piesele la care merg. O piesă care nu e pentru mine îmi face mai mult rău decât dacă nu aș merge deloc. Nu urmăresc un model după care mi le aleg . Uneori, doar văzând titlul știu că vreau să o văd, alteori citesc recenzii, întreb părerile prietenilor care au văzut-o deja. Nu știu dacă e energia sau strategia, dar am văzut puține piese la care nu aș merge a doua oară.

În acest articol v-am pregătit o listă cu piesele mele preferate pe care le puteți viziona în luna noiembrie în București. Majoritea le-am văzut înainte ca Anisia și David să-mi ocupe marea parte din timpul meu liber. M-am bucurat să văd că multe dintre ele se joacă și acum.

TNB

Idolul si Ion Anapoda  –  O comedie amară, la care râzi și plângi în același timp. Dan Puric este excepțional, ca de obicei dealtfel. Am văzut piesa cred că de trei ori.

O puteți viziona pe 15, 23 si 29 Noiembrie.

Tectonica sentimentelor – E  interesant să vezi de ce patru femei ar lupta pentru un bărbat. O dramă romantică care merită văzută.

Eu am o slăbiciune pentru piesele lui Eric Emmanuel Schmitt. Sunt superbe și au mereu un final neașteptat.

A fost pe 7 Noiembrie si o mai puteți viziona pe 1 Decembrie.

Revizorul – Am observat tot vazand piese scrise de rusi că Marius Manole adesea joacă în ele, și cât de bine se pliază. Glumesc, nu îmi aduc aminte să fi văzut o piesă în care să nu îmi placă cum joacă Mariu Manole și am văzut destul de multe cu el, cred că majoritatea în care joacă 😊. Da, îl admir mult ca actor.

Am râs la piesa aceasta pe tot parcursul ei. Nu mi s-a părut o piesă profundă sau după care să stai să cugeți mult, însă am ieșit foarte bine dispusă și zâmbetul mi-a rămas pe buze încă o perioadă lungă.

O puteți viziona pe 16 Noiembrie si ca bonus 1 si 3 Decembrie. Am verificat si bilete inca se mai gasesc.

Sinucigasul – Am văzut piesa aceasta de trei ori și cred că aș mai merge încă de tot atâtea ori. Îmi place totul la ea. Piesa, actorii, regia, e superbă.

O comedia amară care te zbuciumă. Autorul, Nikolai Robertovici Erdman, pentru că a scris această piesă în perioada Stalinist ă , a fost deportat în Siberia pentru trei ani.

O puteți viziona pe 17 Noiembrie.

Dineu cu Proști – Încă o piesă pe care am văzut-o de trei ori. Nu știu dacă am râs undeva mai mult ca la Dineu cu Proști. Uneori îmi era greu să mă mai opresc din râs. Dineu cu Proști te încarcă cu  energie făină pentru câteva zile înainte.

Cred că dacă o vei vedea măcar o singură dată, sigur vei ajunge și a doua oară.

O puteți viziona pe 17, 20 si 21 Noiembrie si bonus 6 Decembrie. Am verificat și, din fericire, bilete se mai găsesc.

Străini în noapte – O comedie romantica cu un final neasteptat perfecta pentru o seara de luni :). V-o recomand cu multa caldura.

O puteți viziona pe 18 Noiembrie ( văd că nu mai sunt disponibile ), pe 16 Decembrie

IT Dansa din Barcelona – Că bonus de final. Nu l-am văzut, bineînțeles, pentru că e pentru prima oară în București, dar pare un spectacol foarte interesant.

O puteți viziona pe 28 Noiembrie

Nottara

Nottara e micul teatru în care am văzut multe piese bune. În ultimul timp nu am mai ajuns. Observ că a rămas o singură piesă pe care am văzut-o și mi-a plăcut enorm, Vizitatorul. V-o recomand cu multă căldură. Poate reușesc și eu s-o revăd în Noiembrie.

O puteți viziona pe 17 Noiembrie 2019

Bulandra

Oscar si Tanti Roz –  Încă o piesă superbă scrisă de Eric Emmanuel Schmitt.

Oana Pellea și Marius Manole, actorii pe care îi admir și respect, redau atât de bine ideea piesei… Să te bucuri de viață, chiar dacă nu ai niciun motiv să o faci.

Piesa a fost pe 1 Noiembrie, dar vă recomand să urmăriți programul când mai apare. Eu ca să văd această piesă am cumpărat bilete în prima ora când s-au afișat pentru vânzare online.

Scaunele – Oana Pellea si Razvan Vasilescu

O piesă pe care nu am văzut-o, dar pe care vreau neapărat să o văd. Sunt sigur că e superbă. Revin cu feedback.

O puteți viziona pe 24 Noiembrie 2019. Bilete se mai gasesc.

La Metropolis și Odeon nu am găsit piesele pe care le-am văzut mai demult și mi-au plăcut mult. Poate îmi recomandați voi dintre cele noi apărute care v-au plăcut și considerați că merită văzute.

Mai sunt teatre mici, cu piese foarte simpatice pe care merită să le vedeți. Preferatele mele sunt Godot, Teatrul mic, Teatrul foarte mic, Teatrul evreiesc.

Acestea sunt recomandările mele pentru noiembrie. După cum v-am povestit, majoritatea le-am vizionat înainte ca în viața noastră să vină Anisia și David. Plănuiesc de acum încolo să îmi fac timp și pentru teatru, măcar o dată pe lună sau la două luni, pe cum ne lasă copiii. Voi reveni cu o listă nouă, probabil peste un an, însă pentru perioada care vine aștept recomandările voastre pentru piesele “noi” apărute în ultimii ani.

Cât despre ținută… Din punctul meu de vedere, chiar dacă nu mai e oblgatoriu să porți o ținută elegantă la teatru, mi se pare ocazia perfectă să o faci. Parcă în viața cotidiană ai din ce în ce mai puține ocazii să porți o rochie frumoasă, asortată cu o pălărie deosebită și niște pantofi eleganți. Să îndrăznești să o accesorizezi cu o pereche de mănuși de ocazie și o geantă faină.

Rochia și paltonul sunt creațiile designerului român Muna. Stilul Muna mi se potrivește perfect. Capa din lână Muna și Rochia în Dungi le port de mai bine de un an. Calitatea materialelor e foarte bună, iar designul e conceput în așa fel încât ținutele sunt atemporale. După cum mă știți, sunt de părere că o piesă vestimentară nu trebuie cumpărată pentru un singur sezon.

Sunt adepta eleganței, a frumosului fin și discret. Niciodată nu voi renunta la convingerea că fiecare om e un artist din naștere care va avea nevoie mereu să-și exploreze creativitatea și originalitatea. Iar stilul personal poate fi un mod de a vorbi

Palton – Muna

Rochie – Muna

Geanta – Lemnia

Palarie – Madalina Vlad

Mănuși – Venus Vintage

Machiaj – Naira Studio

Fotografie – Tatiana Volontir

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s