Câteva idei despre cum am reușit eu să cheltui mai puțin pe haine și să mă bucur mai mult de ele. Despre singura rochie achiziționată vara asta.

Minimalismul, simplitatea, reducerea lucrurilor din casă, reducerea cheltuielilor, o viață mai simplă și mai profundă. Cheltuie mai puțin, trăiește mai intens, ajută mai mult. Sunt subiectele la care mă gândesc din ce în ce mai des in ultimul timp. Ce transmit mai departe. Care e mesajul meu?

În continuare sunt îndrăgostită de frumos. Îmi place să mă aranjez, să am ținute deosebite, elegante și fine. Îmi place să trăiesc cu gândul că vin dintr-o altă epocă, de acolo unde mereu eram îmbrăcată în rochii lungi, iar în timpul liber citeam poezii și cântam la pian. Îmi mai place și gândul că în viața anterioară aveam bucătar, iar din cauza asta nici în viața actuală nu știu și nu îmi place să gătesc. Dar, dacă tot am trecut la genul acesta de subiecte, se zice că în fiecare viață vii să înveți ceva, să capeți o nouă experiență.

Iar eu, în ultimul timp, am tot avut acest sentiment că ceva trebuie schimbat. Stilul de îmbrăcăminte mereu transmite un mesaj, care e cel transmis de mine? Care e “valoarea mea adăugată”? Iar, de când am devenit mamă, totul a căpătat o altă importantă și un contur mult mai definit. Orice decizie și alegere este gândită și luată cu mult mai mare grijă. Fiindcă realizez că în momentul de față nu mai e doar despre mine, e despre noi.

Vă regășiți în vorba că o femeie, chiar și cu un dulap plin de haine, nu are știe cu ce să se îmbrace? Deschizi dulapul, te uiți prin el și parcă nimic nu îți mai place? Nu e nimic ciudat în asta, din puctul meud e vedere. Multe haine din dulapul nostru nu ne aparțin. Sunt cumpărate la un dezechilibru emoțional, care e amăgit cu un shopping. Noi femeile tindem și am fost învățate să mergem la cumpărături pentru a ne “reface”. Sunt nemulțumită de viața pe care o am, mi-am cumpărat o pereche de pantofi, m-am certat cu soțul/iubitul, mi-am luat o rochie, am avut o zi  grea la birou, mi-am luat o pereche de cercei. Așa ne trezim cu un dulap plin de lucruri care nu ne plac neapărat si probleme in continuare nerezolvate.

Așa m-am trezit eu într-o bună zi cu câteva rohii care chiar mi se potrivesc și le-aș purta oricând, cumpărate în niciun caz la o nevoie emoțională și restul pe care nu mai voiam să le port. Ce risipă de resurse! Am hotărât să schimb totul la 180 de grade, pentru a fi sigură că nu mai cad în capcană. Să va povestesc puțin:

  • Niciodată nu merg la shopping când nu mi-e bine pe suflet.
  • Hainele pe care le cumpăr acum nu sunt neapărat mai ieftine sau cel puțin prețul nu e criteriul principal după care mă conduc. Ideea principala este să cumpăr din ce în ce mai puțin.
  • Nu mai merg la cumpărături doar pentru că sunt reduceri. Tind să cheltui chiar mai mult și să mă terzesc cu multe lucruri de care nu am nevoie. Uneori, dacă îmi place un lucru și nu mi-l permit îl notez și după îl urmăresc dacă apare la reduceri.
  • Prefer rochiile, fiindcă sunt mult mai ușor de purtat și asortat, preferatele fiind cele care se pot purta la mai multe ocazii în funcție de accesorizare.
  • Am început să nu am nicio problema să port aceeași ținută la mai multe evenimente atâta timp cât mi se potrivește și mă simt bine în ea.
  • Atunci când îmi cumpăr o rochie mă gândesc dacă e atemporală, dacă există vre-o șansă în câțiva ani să mă plictisesc de ea. E o strategie foarte bună pentru a avea haine care nu au nicio legătură cu modă, însă care o să îmi placă mereu. Eu am rochii încă din facultate care îmi plac mult.

Care sunt cele mai vizibile schimbări? Vara aceasta mi-am cumpărat mult mai puține obiecte vestimentare, în schimb am dat și urmează să dau destul de multe. Rochia din articol am urmărit-o o perioadă înainte să mă hotărăsc să mi-o iau. De ce? Fiindcă, după cum v-am povestit mai sus, vreau să am ținute în dulap pe care le voi purta oricând.

Așa că, cu riscul că rochia putea să nu mai fie disponibilă, am urmărit brandul și am realizat cu timpul că îmi doream din ce în ce mai mult rochița. Deja îmi imaginam cum aș putea s-o port, cum am s-o accesorizez, mă vedeam plimbându-mă pe stradă în ea. Atunci am înțeles că e rochia mea. Iar când am primit-o și am pus-o pe mine, nu îmi venea s-o dau jos.

Rochia Everlasting Flower e ușoară, plăcută la atingere, ușor transparentă, iar din cauza asta, cum obișnuiesc să fac cu toate rochiile albe de vara, o port cu jupă subțire dedesubt. Depinde de preferințe, eu așa mă simt mai confortabil. Se poate purta cu teniși sau sandale, cu o curea sau fără. Mie îmi place cu curea, oricum accesorizarea ținutei e partea mea preferată. Geanta Lemnia, Cerceii Bubble of Beauty și Pălăria Mădălinei Vlad sunt o completare perfectă. Și iarăși, sunt accesorii pe care le voi purta mereu cu mare drag, ele nu se vor demoda niciodată.

Se tot vorbește că în ultimul timp a început revizuirea valorilor la nivel global. Oamenii simt din ce în ce mai mult nevoie de o gură de aer curat și proaspăt în societatea bazată pe consum. Ne dorim mai multe emoții, experiențe, oameni adevărați, de valoare și  mai puține lucruri materiale. Propun să mergem la munte, să ne plimbam pe stradă, să stăm la poveșți la o ceașcă de cafea, să ne bucurăm de lucrurile mărunte, să-i admirăm pe cei din jur fiindcă fiecare are ceva frumos de arătat și să ne concentrăm pe propria fericire. Fiindcă dacă nu ești bine tu cu tine, e destul de greu să îți urmezi drumul pe care ti-l dorești și să fii bine cu ceilalți.

Rochie – the R O A D

Geanta – Lemnia

Palarie – Madalina Vlad

Cercei – Bubble of Beauty

Fotografie – Tatiana Volontir Photography

Machiaj – Naira Studio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s