Paula, rochițe pentru fetițe

Îmi aduc foarte bine aminte când, la vârsta de zece ani, i-am zis mamei că vreau să merg să învăț să croșetez. În aceeași clădire unde aveam cursurile de dans era și atelierul de croșetat. Îmi plăcea la nebunie cum arătau hăinuțele, vazele, bijuteriile croșetate expuse acolo. Păreau din altă poveste. Îmi doream atât de mult să pot să îmi fac o bluză croșetată. Mama mi-a dat undă verde, mi-a luat croșete, ață și mi-a urat succes. Un an am mers să învăț să croșetez, iar examenul a constat intr-o vază croșetată pe care, ce-i drept cu maaaaare greu, am făcut-o. Si acum o am pe undeva.

IMG_1216

IMG_1249

IMG_1237

Nu am fost printre cele mai talentate eleve de acolo, dar cu siguranță eram printre cele mai pasionate. Ma uitam cu o admirație așa mare la toate lucrușoarele care mă inconjurau, de fiecare data am mers cu drag la cursuri. Anul care a urmat nu s-a mai făcut grupa de intermediari, iar eu așa și nu am învățat să îmi fac bluza la care visam. Am rămas însă cu gândul și admirația pentru hainele croșetate. Încă nu mi-am făcut acea bluză, dar să știți că nu am renunțat la idee.

Din cauza asta atunci când o prietenă mi-a povestit despre un brand handmade, care face rochițe pentru fetițe, parțial sau integral croșetate, m-a făcut foarte curioasă. Evident că m-am îndrăgostit pe loc de ele. Și nu doar eu, Anisia a rămas încântată, mai ales de accesorii. Brățara a ținut-o trei zile pe mână. Rochițele sunt faine, ușor de îmbrăcat și purtat, perfecte pentru copii, și nu numai după părerea mea.

IMG_1434

IMG_1470

IMG_1442

Rochițele au o poveste foarte frumoasă. Doamna Tatiana Ciubotaru, din momentul în care a devenit bunică, și-a dorit să facă ceva special pentru nepoțica ei iubita, Paula. Iubind din copilărie să croseteze a început cu o rochiță, după a mai făcut una și brusc idelile au început să curgă. Nu se mai putea opri, simțea mereu nevoia să-și pună ideile în practică. Și-a cumpărat materiale de cea mai înalta calitate, și-a comandat fir de ață din bumbac din Germania și așa, cu pași mici și siguri s-a născut minunatul brand, Paula – rochițe pentru fetițe.

IMG_2257

IMG_2231

De mult nu am mai scris despre hăinuțe pentru copii, deși sunt o mare slăbiciune a mea care bineînțeles vine încă din copilăria mea. Însă un lucru pe care doresc să îi învăț pe Anisia si David este că nu cantitatea contează, ci calitatea. Iar ca să le transmit acest lucru mai departe, trebuie să fiu un exemplu pentru ei. Lucrurile care s-au schimbat în ultimul timp este că am început să le cumpăr mai puține hăinuțe. Iar atunci când o fac, aleg cu mare grijă modelul, să fie ușor de purtat, potrivit pentru mai multe ocazii și, bineînțeles, dintr-un material foarte bun.

Fotografie – Tatiana Volontir

Tinute si accesorii – Paula – rochițe pentru fetițe

IMG_2261

IMG_1451.jpg

IMG_1427.jpg

IMG_1440.jpg

IMG_1252

IMG_1247.jpg

One thought on “Paula, rochițe pentru fetițe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s