Cuburile de gheață. Una dintre cele mai eficiente arme în lupta cu ridurile

Știați că gheața este considerată una dintre cele mai eficiente arme în lupta cu ridurile? Masajul cu cuburile de gheață tonifiaza, revigoreazapielea și încetineste procesul de îmbătrânire a pielii. Eficacitatea cuburilor de gheață depășește orice așteptări.
În zona din care vin eu se punea mare accent de rețetele naturiste. De mică aveam tot felul de cărțulii despre diverse trucuri naturiste care se pot folosi în scopuri cosmetice. Mama mi le se făcea cadouri cu orice ocazie, iar eu le citeam și reciteam. Și acum țin minte cum mă duceam în piață cu lista de plante medicinale pe care să mi le iau. Tot de la mama știam cât de benefică e gheața pentru piele. O țin minte cum își făcea masaj cu gheață in fiecare dimineață. Mama mereu a arătat mai tânăra decât vârstă ei, deși condițiile vieții nu au fost neapărat cele mai ușoare.
Dar cum funcționează acest lucru? De ce gheața obișnuită este atât benefică pentru piele? Totul se explică prin proprietățile minunate pe care le are apa atunci când este transformată în gheață. Mai jos găsiți lista efectelor benefice pe care le au cuburile magice asupra pielii:
 • în contact cu pielea caldă, un cub de gheață rece începe să se topească și se transformă în apă pură cu efecte vindecătoare. Ea este absorbită de celule, hidratând foarte bine pielea;
 • împreună cu apa, toate componentele care alcătuiesc cubul de gheață sunt bine absorbite de piele. Din cauza asta e și mai bine dacă în loc de apă folosim un ceai de plante/suc natural diluat cu apă/alte elemente benefice pentru piele;
 • temperatura scăzută și masajul simultan al feței activează fluxul sanguin la nivelul pielii;
 • tonusul pielii este îmbunătățit semnificativ;
 • ridurile se netezesc;
 • porii dilatați de micșorează;
 • se produce o dezinfecție ușoară a feței;
 • dacă există inflamații pe față, ele se micșorează, ceea ce permite utilizarea cuburilor de gheață dacă ai un ten problematic;
 • crește metabolismul pielii, ceea ce permite reînnoirea celulelor pielii și redobândirea elasticității;
 •   se îmbunătățește culoarea pielii.

Mai sus v-am povestit ce se poate obține cu cele mai obișnuite cuburi de gheață, care pot fi ușor de pregătit acasă. Dar cum le prepari? Nu este suficient să te ștergi pe fața cu gheață: trebuie să știi cum să o faci corect pentru a obține efectul dorit. Am pregătit o listă cu reguli/rețete pentru ca să obțineți efectul dorit atunci când folosiți cuburile de gheață.

 1. Pentru a prepara gheața cosmetică pentru față, vei avea nevoie de forme pentru gheață , apă filtrată/plată/ceai de plante și ingrediente (fructe, legume, mure, frunze de plante) în caz că vei dori să crești efectul;
 2. La început, se introduce câte un ingredient în fiecare pătrățel: o jumătate de mură, o bucățică dintr-un fruct/legumă sau o frunză proaspătă sau uscată a unei plante medicinale;
 3. Apoi se toarnă apa filtrată/plată la temperatura camerei încât să umple pătrățelele până sus;
 4. Efetul va creste dacă, în loc de apă, se toarnă un ceai din plante medicinale care sunt benefice pentru piele (mușețel, menta);
 5. Formele de gheață se pun la congelator pentru cel puțin 8-9 ore;
 6. Gheața este de obicei pregătită seara, astfel încât dimineața să poată fi folosită;
 7. Este necesar să te ștergi fața cu gheață de două ori pe zi : dimineața, imediat după trezire și seara, cu o oră înainte de culcare.
 8. Cand va stergeti fata cu cuburile de gheață e important sa o faceti pe liniile de masaj ale fetei. Am găsit un articol foarte util scris de Mamaplus despre masajul facial. Iar mai jos găsiți poza din articol cu liniile de masaj ale feței;
 9. 560a509da02f7_560a509da035e
 10. Ștergeți-vă pe față cu cuburile de gheață atent, fără sa apăsati prea tare;
 11. Masajul nu trebuie să dureze mai mult de 2 minute;
 12. Imediat după nu vă ștergeți cu nimic, lăsăți pielea sa se usuce singură. Aceast lucru va permite o mai bună absorbție a apei și a substanțelor active;
 13. După 15-20 de minute, puteți să vă ștergeți fața cu o loțiune tonică și să aplicați crema pe care o folosiți zilnic;
 14. E important să o faceți zilnic.

Iar la final va dau câteva rețete în caz că ați hotarat să creșteți eficiența cuburilor de gheață:

 • Musetel – Un foarte bun antiinflamator și dezinfectant. Gheața preparată pe baza acestei flori medicinale va avea aceleași proprietăți. Se toarnă un pahar cu apă fierbinte peste o lingură de flori de mușețel, se acoperă, se lasă o jumătate de oră și după se strecoară. Gheața cosmetică cu mușețel pentru față va ajută la reîmprospătarea și albirea pielii, la scăderea inflamației (ten cu acnee și coșuri).
 • Pătrunjel – Gheața din pătrunjel va ajută la eliminarea petelor pigmentare nedorite. Cel mai bine funcționează ceaiul preparat din rădăcina patrunjelului. Se mărunțește rădăcina să fie cam o lingură, se toarnă un pahar cu apă fierbinte peste, se acoperă, se lasă o jumătate de oră, se strecoară și se toarnă în formele de gheață.
 • Ceaiul verde – Ceaiul verde are proprietăți de tonifiere și revigorare. Pregătiți ceaiul verde cum îl faceți în mod normal (de preferat din frunze uscate), lăsăți-l sa se răcească, turnați-l în formele de gheață și puneți-le în congelator peste noapte.
 • MentăGheața din mentă accelerează procesele metabolice, circulația sângelui – după un masaj cu gheață din mentă pielea devine neobișnuit de elastică pentru toată ziua. Rețeta 1 : peste o lingură de frunze de mentă se toarnau un pahar de apă fiartă, se acoperă, se lasă o jumătate de oră, se strecoară. Rețeta 2 : puneți frunzele de mentă uscate sau proaspete într-o formele de gheață, turnați peste ea apă filtrată și puneți-le la congelator.
 • Uleiuri – asajul cu gheața preparată cu uleiuri are un efect calmant asupra pielii: înmoaie, revigorează, netezesc. Se respectă mereu aceeași proporție: 10 picături de ulei la 250 ml de apă filtrată.
 • Sucuri – Gheața cosmetică pentru față cu sucuri de fructe și legume întinerește pielea. La diluare cu apă se respectă raportul 1: 1. Rețineți: perioada de valabilitate a cuburilor de gheață din sucuri nu trebuie să depășesca trei zile.
 • Lapte -Laptele trebuie diluat în proporții egale cu apă filtrată. Cuburile de gheață cu lapte se folosesc în special pentru pielea matură. Pe termen lung încetinesc semnificativ procesul de îmbătrânire.

Acum știi cum să pregătești și să folosești corect gheața pentru a ajută pielea feței să-și mențină culoarea și tonusul, tinerețea și frumusețea. Să nu îți fie lene! Cinci minute în plus dimineață și cinci minute seara o să îți asigure o piele mai frumoasă și mai sănătoasă! Dar în același timp ține mine, frumusețea pielii vine în primul rând din interior. Petrece mai mult timp in aer liber, fă sport, culcă-te mai devreme, dormi măcar opt ore pe noapte și încearcă să ai cât mai multe persoane/activități care te încarcă cu energie pozitivă!

P.s. O să încep să postez în instastories cum prepar cuburile de gheață și cum le folosesc pe liniile de masaj ale fetei. Pentru orice întrebări și nelămuriri lăsați un comentariu mai jos!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s