Una din definițiile feminității sau… despre rochiile făcute la comandă.

DSC_9807

Feminitatea e ceva ce vine din interior, este o stare care se revarsă asupra celorlalți. Nu există o definiție a feminității, ci doar prezența ei. E acea senzație când vezi o femeie și nu poți să îți ei ochii de la ea. Fără ca măcar să realizeze, ea transmite și inspiră o senzație fină de grație, demnitate și eleganță. Feminitatea nu e doar despre felul cum te îmbraci, este despre felul cum te simți. Este o armonie între exteriorul și interiorul tău. De fapt, adesea vestimentația reflectă gândurile noastre interioare, e o carte pe care trebuie să știi să o citești.

DSC_9941

Adesea mă lovește acest gând când mă uit la pozele revistelor din anii 1950 și din ce în ce mai rar la cele din ziua de azi. Oare de ce? Ce pierdem noi pe drum? De ce nu se mai pune accent pe această latură a femeilor atât de unică și specială? Credeți că nu mai avem nevoie de ea? Ba da, și cât de mult! Mi-am dat seama de acest lucru când am pus pe mine prima rochie cu aer vintage. Mi-am dat seama de acest lucru când am început să îmi împletesc părul. Mi-am dat seama.. nu-i adevărat, am știut-o dintotdeauna!

DSC_9604

Prima oară când mi-am dorit să îmi fac o rochie pe comandă (după o pauză) a fost acum șase ani. Deși era un model de rochie lungă până la pământ, cu un design grațios, era totuși o rochie de zi. Am ales cu mare grijă materialul, broderia, chiar și nasturii. Am mers la probe, am participat la fiecare decizie legată de acea rochie. A ieșit o rochie superbă care mereu a atras privirile pline de admirație. Chiar și acum când o îmbrac, trăiesc un sentiment cu totul aparte. Dar câte complimente am primit atât din partea feminină, cât și masculină. Pe atunci nu m-aș fi gândit că o rochie lungă, simplă, dar grațioasă, poate fi atât de apreciată.

DSC_9923

Despre brandul Ta-Tienne am aflat întâmplător, deși de mult timp căutam unde să îmi cos câteva rochii mult dorite. Mi-a plăcut mult filozofia după care funcționează Ta-Tienne și felul cum colaborează cu clientul.” TA-TIENNE este despre iubire și mai exact despre iubirea de sine. Totul își are sursa aici. Cu iubirea de sine începe bucuria, pasiunea, viziunea; începe viața însăși. Atunci când începi să te iubești, alegi întotdeauna ce este mai bun pentru tine și tocmai aici începe misiunea noastră. Credem că fiecare femeie merită să se simtă specială și asta este menirea noastră – să trezim feminitatea, să îi reamintim femeii că a fost creată să fie frumoasă și să redescopere plăcerea de a se răsfăța, de a se iubi și a-și oferi tot ce este mai frumos și mai bun. Cu drag, TA-TIENNE

DSC_9803

DSC_9724

Fiecare ținută este făcută la comandă punându-se mare accent pe micile detalii. Brandul ține mult la confortul clientei și faptul ca experiența să fie cât mai plăcută pentru ea. Nu trebuie să îți faci griji pentru material, accesorii, Ta-Tienne se ocupă de tot. Dacă ai hotărât să îți faci un costum office deosebit, dar nu ai prea mult timp la dispoziție, poți primi o vizită la birou pentru a ți se ia măsurile și după pentru probe. E o cu totul altă senzație când îți faci ținuta ta la comandă. Eu, în ziua în care mi-am luat rochiile gata făcute, am iradiat până seara târziu. E un sentiment deosebit când haina pe care o aveai în minte acum e pe tine.

Rochia verde menta din brocart este feminină și transmite multă sensibilitate.

DSC_9740

DSC_9733

Rochia neagră din catifea este un model mai îndrăzneț, o combinație de stiluri, o adevărată capodoperă.

DSC_9659

DSC_9585

Gulerașul și mânecile, piesele de rezistență ale ținutei, sunt frivolite de Iulia Stașcu. Arată atât de bine, încât poți să te uiți la nesfârșit la ele. Pe Iulia o știți din articolele precedente după minunatele bijuterii pe care le face. Cerceii din articol sunt tot rodul muncii ei.

DSC_9595

DSC_9626

Geantă Lemnia Oak Cicle , din stejar și piele naturală, mi-a cucerit inima de când am descoperit brandul Lemnia. Din momentul în care am văzut-o pe site (cel mai des nu e în stoc, se face pe comandă fiindcă e un model pretențios), am știut că îmi va asorta o ținută deosebită, și uite că așa a fost! De când am primit-o, nu îmi pot lua ochii de la ea. Partea care m-a surprins cel mai mult este că nu e grea. Am genți din piele, care sunt mai grele decât geantă Circle, cel mai probabil din cauza accesoriilor.

DSC_9641

DSC_9674

Să îți faci o ținută la comandă poate nu e un lucru pe care îl faci des (deși eu aș face-o), dar trebuie să încerci măcar o dată în viață să vezi cum e. Iar ca experiența să fie una frumoasă și deosebită, e important să o faci în locul potrivit. Eu sunt pro rochii feminine, care să rezoneze cu tine, să te facă să înflorești și să simți că poți cuceri lumea. De fapt nu rochia contează, știai, nu-i așa? Totulul ține de tine, de felul cum te face să te simți acea rochie, de feminitatea pe care ți-o inspiră. Fiecare își are propria rețetă de succes, pentru mine una din ele sunt aceste rochii cu aer din alte vremuri, aceste ținute care mă acoperă și în același timp mă descoperă, care mă fac să simt că am mai trăit și în alte vremuri cândva.

DSC_9823

DSC_9927

DSC_9819

DSC_9812

DSC_9955

Ținute – Ta-Tienne

Guleraș, mânecuțe – Iulia Stașcu

Cercei – Iulia Stașcu

Geanta – Lemnia

Palarii – Madalina Vlad

Mănuși – Venus Vintage

Machiaj – Naira Studio

Coafura – BUNME

Fotografie – Iuliana Olteanu

Locatie – Cișmigiu – Bistro La Etaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s