Amintiri așternute pe foaie împreună cu Celebook

IMG_4661

De când s-au născut copiii am tot făcut poze, multe, furmoase, pline de emoții și amintiri. Prima oară când le-am sortat și am avut timp să mă uit la ele a fost când copiii aveau în jur de un an. Țin minte atât de bine acea perioadă. Soțul meu a stat o săptămâna acasă cu copiii pentru a-i putea dezobisnui de sân pe timp de zi (începusem ințărcarea blândă). Iar eu pe timp de zi aveam voie să fac orice își dorea sufletul meu, numai să nu stau acasă. Au fost primele mele “zile de vacanță” de când s-au născut copiii. Am făcut multe lucruri după care tanjeam de mult timp. M-am plimbat prin oraș, am băut cafele, am fost prin magazine, am făcut tot posibilul ca să-mi savurez din plin „libertatea”.

Una din acele zile am dedicat-o pozelor. Le-am descărcat de peste tot: telefoane, aparate foto, le-am cerut de la prieteni și o zi întreagă m-am ocupat de ele. Am mers într-o cafenea faină, mi-am luat o ciocolată caldă imensă și m-am pus pe treabă. Le-am sortat pe luni începând cu ultima luna de sarcină, după prima luna in patru și tot așa. Am făcut câteva foldere pentru prieteni și familie pentru perioadele când ne-au vizitat și i-am pozat împreună. Întregul proces a fost foarte, foarte fain. M-au lovit niște emoții de abia reușeam să le controlez. Nu îmi venea să cred cum se schimbau bebelușii noștri de la o luna la alta. Nu îmi venea să cred cât au crescut și s-au schimbat, prin câte experiențe am trecut într-o perioada atât de scurtă.

IMG_4656.jpg

Mă tot uitam la poze. Iar și iar. Nu mă puteam opri. Aici Anisia a învățat să își țină capul. Aici au învățat să se rostogolească. În această poză pentru prima oară le-am dat paste și le-au auncat peste tot, inclusiv pe pereți. Aici i-am pus pentru prima oară în sling, fiind singură cu ei acasă. Nu am mai avut răbdare să îl aștept pe soț. Imediat ce i-am pus am încercat să îi și alaptez. În cam cinci minute dormeau amândoi. După chinuie-te să-i scoți din sling și să-i pui in pătuțuri fiindcă altfel îmi adunam umerii de pe jos… Ce mândră eram de mine că am reușit. Aici Anisia avea nouă luni și a gustat pentru prima oară ceapă verde și spre suprprinderea noastră i-a plăcut mult. Aici David a mâncat ardei roșu pentru prima oară… Și tot așa, amintiri peste amintiri, emoții care mai de care.

IMG_4658IMG_4663.jpg

Atunci țin minte cum m-am gândit la importanța de a pune astfel de amintiri “pe o foaie”. În acea perioadă mă gândisem la un album foto, însă acum, când a venit momentul să îl și facem mi-am dat seama că o fotocarte e mult mai potrivită pentru ceea ce ne dorim noi. Am analizat în detaliu ofertele Celebook și m-a încântat ideea unei cărți cu poze, mai ales că poți să îți creezi fotocartea online dacă dorești. Iar acum e perioada in care copiii sunt pasionați de cărți. Orice fel de cărți, cele pentru copii nu mai sunt suficiente pentru ei. De când am primit fotocartea cer mai mereu “cartea cu poze” ca să se uite la ea. Se instalează bine unul lângă celălalt și comentează la fiecare poză. Le plac mai ales pozele unde erau bebeluși. Ne-a plăcut atât de mult rezultatul încât ne gândim să facem câte o fotocarte pentru fiecare an petrecut cu copiii.

Când ai copii parcă timpul trece mai repede decât de obicei, iaruneori e greu să îl conștientizezi pe deplin. De multe momente nu apuci să te bucuri din cauza ritmului atât de alert, iar noi părinții trebuie să fim pe cât e posibil de calmi și echilibrați mai mereu. Adesea in ochii noștri copiii sunt aceeași bebeluși născuți acum câteva zile. Nici nu realizăm cât cresc și se schimbă într-un timp atât de scurt. Fotocartile sunt o modalitate foarte faină de a „pune amintirile pe foaie”. Iar în unele seri, când îți mai rămâne puțină energie, e fain să te așezi la un pahar de vin și să te minunezi de cât de frumos trece timpul, de cât de repede cresc copiii și de cât de important este să te bucuri de fiecare moment alături de ei.

IMG_4654.jpg

P.S. Dacă îți face cu ochiul ideea să știi că săptămâna această, până duminică, 14 Aprilie, Celebook are Promoția de Paște și poți să îți comanzi orice fotocarte de minim 80 de pagini cu 50% reducere.

Fotocarte – Celebook

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s