Artiștii români ne pregătesc surprize de Dragobete și Mărțișor

O sărbătoare este mereu o ocazie bună pentru un gest frumos. Pentru mine este un motiv în plus să îmi explorez creativitatea. Îmi place să primesc cadouri, dar și mai mult îmi place să le ofer, mai ales pe acelea ieșite din comun, la care niciodată nu te gândești. Iar un cadou nu înseamnă neapărat o cheltuială. Dacă ai un buget limitat poți să îl faci chiar și în “propriul atelier”, cu puțină imaginație și timp investit. La un moment dat i-am pregătit soțului meu o carte luată dintr-un anticariat care a costat in jur de 10 lei. Am căutat-o mult și am găsit-o cu mare greu. Avea coperta veche și ruptă pe alocuri, așa că i-am făcut o “husă” dintr-o foaie A3 și am pictat-o. I-a plăcut mult cadoul, a apreciat gestul.

O altă idee de cadouri frumoase și deosebite sunt obiectele de artă contemporană, care pe lângă utilitate, sunt unice și de efect. Un obiect de artă nu înseamnă neapărat o cheltuială mare. Am cunoscut artiști români care fac lucruri extraordinare la prețuri accesibile. Sunt acele persoane care respiră prin ceea ce fac.

Elena Andrei, personajul principal care stă în spatele brandului Istroriato – The Alchemy of dreams și minunatelor bijuterii din porțelan pictate manual, este persoană de la care mereu aflu ceva nou și constructiv. Fie că e vorba de un eveniment creativ pentru copii, fie că pregătește o colecție nouă de bijuterii, fie un eveniment fain în București. De la ea am aflat despre Ecleraj Boutique, târgul de artă contemporană, cadouri și decorațiuni de autor, curatoriat și organizat periodic de ARTHUB Bucharest.

Până acum, au existat două ediții de Ecleraj Boutique

Artiștii prezenți la Ecleraj Boutique ediția #1: Indian Summer

* Mosaic Studio – Obiecte decorative inspirate din natură, din spațiul cosmic și din spiritualitate. Create din sticlă de vitraliu (Tiffany), din sticlă venețiană (Smalti) și din piatră.

This slideshow requires JavaScript.

* Atelier Limersiv (Tudor Lüba si Irina Petreanu) – Art-terapeut și psihoterapeut practicant, se alătură comunității ART HUB în 2017. O artistă ce combină în lucrul său terapii expresiv-creative pe care le traduce în ilustrații pline de emoție. Reflexiile interioare, căutarea de sine și jocul permanent al liniei se regăsesc în desenele sale.

This slideshow requires JavaScript.

* Istoriato – The Alchemy of dreams – Produse foarte faine din porțelan, pictate manual cu inserții de aur și platină, arse la temperaturi între 800 și 1200 de grade.

This slideshow requires JavaScript.

* Soapte Urbane – Aranjamentele unice din flori nemuritoare și mușchi stabilizați.

This slideshow requires JavaScript.

* Nona Serbănescu – Artist plastic, curator și manager cultural, co-fondator al proiectului ArtHub Bucharest, Nona Șerbănescu a terminat Pictura la București în 2004. Activitatea artistică se manifestă în special în zona picturii.

This slideshow requires JavaScript.

* Buzu Art – Artist plastic, membru al Galeriei fără Nume, ale cărei proiecte se desfășoară tot în cadrul spațiului ArtHub Bucharest.

This slideshow requires JavaScript.

Artiștii prezenți la Ecleraj Boutique ediția #2: Winter Blooms:

* Mosaic Studio – Prezenți și la prima ediție

* Istoriato – The Alchemy of dreams – Prezenți și la prima ediție

* Soapte Urbane – Prezenți și la prima ediție

* Drop of nature – Bijuterii extraodinare, care includ o părticică din natură în ele.

This slideshow requires JavaScript.

* CDV Delia Fashion – Produse handmade croșetate unicat: cizme de vara, genți, pălării, articole bebeluși, rochii, pulovere, fulare, mănuși.

This slideshow requires JavaScript.

* La Maison M – Bijuteriile create cu migală și pasiune de Magda și hăinuțele croite cu pricepere și răbdare de Mari.

This slideshow requires JavaScript.

* AleMar Bijoux – Bijuterii extraodinare create manual, pe fetru și materiale neconvenționale. Cel mai mult mi-au plăcut cele care vin în combinație cu porțelan pictat.

This slideshow requires JavaScript.

* FlorArt Boutique – Aranjamente florale deosebite, ieșite din comun, cutiuțe pictate și alte minunății foooarte frumoase.

This slideshow requires JavaScript.

* Oana Jindiceanu – Librăria din Titan, care ne aduce cele mai frumoase povești în format Urborne.

This slideshow requires JavaScript.

* Nadine Kseibi – Artist plastic ce prezintă picturi profunde, dramatice, cu mult sens.

This slideshow requires JavaScript.

Se pregătește ediția #3: Spring Love  care va ține în perioada 23 Februarie – 8 Martie. Cred că va fi și mai făină decât precedentele, abia aștept!!

Ce este Arthub? “Din pasiune pentru artă, am deschis ARTHUB, primul centru cultural independent din București dedicat unei comunități artistice. Timp de cinci ani am construit cu sârg această comunitate de artiști valoroși și uniți care zi de zi se pun în slujba frumosului, pentru a aduce un pic mai multă lumină în viețile noastre ale tuturor. Astăzi ne aflăm într-o casă cochetă din preajma Cișmigiului, un spațiu primitor cu galerie de artă la parter și ateliere de creație la etaj. Aici vrem să deschidem seria întâlnirilor periodice dintre cei mai buni artiști ai momentului și publicul bucureștean sub conceptul Ecleraj.

Gândit în primul rând ca un boutique de cadouri de artă, Ecleraj este un concept store unde periodic selectăm creații deosebite, potrivite a se transforma în cele mai inspirate daruri. Cadouri de nuntă, cadouri de casă nouă, cadouri pentru aniversări și persoanele cărora vrem să le arătăm cea mai înaltă formă de respect. Vizitatorii vor putea găsi obiecte de artă: gravură, sculptură, desen, pictură; obiecte decorative din ceramică, porțelan pictat manual; tapiserii și materiale textile deosebite pentru casă dar și bijuterii rafinate, haine de designer, corpuri de iluminat.”

Fotografie articol – Pixabay

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s