Picture perfect

Acest articol a fost scris acum câteva luni bune însă am fost reticentă să îl public. Plecasem de curând de la job și am adunat niște trăiri și gânduri nu tocmai pozitive. Timpul le rezolvă pe toate, așa că l-am lăsat să treacă. Să mă echilibrez și să mă reîncarc cu energie pozitivă. M-am refăcut, reîncărcat, am revizuit articolul și vi-l dau cu sufletul și inima împăcate. 2019 este și va fi despre cât mai multe energie pozitivă și gânduri bune!

“În ultimul timp m-am tot lovit de termenul “Picture perfect”. Blogul pare picture perfect, familia pare picture perfect, eu par picture perfect, cam totul e picture perfect la mine. De fiecare dată rămâneam contrariată. De ce? De unde? Cum am reușit să creez această imagine care nu reflectă deloc realitatea? Doar am povestit în atât de multe articole cât de dificilă a fost ultima perioadă…

Am început blogul din dorința de a împărți din experiența mea de mamă, de femeie iubitoare de haine cu stil retro, de amatoare de împletituri care mai de care. Din dorința de a arăta că frumusețea se poate realiza chiar și cu resurse minime. Ideea blogului este să ne ajute să ne explorăm propriul stil, să punem accent pe punctele foree și să mascăm (dacă ne dorim, bineînțeles) neajunsurile. Ideea blogului a fost și este să arăt că noi, mamele, chiar și după ce devenim naștem și suntem copleșite de emoții și un milion de responsabilități, putem să ne acordam puțin timp. Fiindcă maternitatea nu reduce feminitatea, ci o dezvoltă! Feminitatea și frumusețea nu dispar odată cu apariția copilului, iar acest lucru deseori (nu mereu!) depinde de noi.

Viața mea nu este și nu a fost niciodată pciture perfect. Pentru faptul că am reușit să îmi revin fizic după naștere îi datorez bineînțeles parțial și moștenirii genetice, dar și faptului că nu am apucat la propriu să mănânc. Am avut zile când atunci când mă duceam la somn și îmi dădeam seama că toată ziua am mâncat doar doi covrigi. Asta cu mâncare în casa gătită de mine. Cu doi copii mici, fără nicio ruda aproapiată în țară și soțul cu un job full time aveam zile când nu știam pe ce lume mă aflu. Așa am scăpat de kilogramele în plus, dar am acumulat alte bătăi de cap.

Ședințele foto faine? Sunt mândră și mulțumită de ele. Ele însă presupun mult timp și energie investită. Culcat târziu, trezit la mijlocul nopții pentru a merge la machiaj și par, intros la copii obosită și încercat să fiu cât mai zen. Nu am avut timp, dar mi-am croit. O să îmi ziceți că soțul a fost înțelegător? Aici recunosc cam am mare noroc, dar am și dus lungi discuții cu el și l-am făcut să înțeleagă că e destul de important pentru mine. Uneori a înțeles, alteori nu, fiindcă și el adesea e obosit și depășit.

Îmi place să mă îmbrac frumos, îmi place să mă aranjez, ador ținutele deosebite. Așa am crescut, având mare grijă nu doar de felul cum arat, dar și cum mă comport. Am investit mult timp și energie ca să învăț și să deprind anumite lucruri despre care vă povestesc pe blog. Vreau să transmit mai departe! Chiar și după ce naști, chiar și atunci când ai doi copii mici în brațe, atunci când ei se îmbolnăvesc, atunci când nu ai mai deloc ajutor din exterior, din când în când poți să îți croiești puțin timp pentru tine.

De când am început blogul mă uit cu alți ochi la ceilalți bloggeri, în special la mamele bloggerițe care adesea de pe ecranele calculatoarelor noastre par a fi super moms care le reușesc pe toate. Le observ cearcănele mascate bine cu fond de ten, oboseala din colțul zâmbetului, iar atunci când le citesc articolele și le văd participând la diverse evenimente îmi imaginezi că nu le-a fost deloc ușor să o facă. Fiindcă în spatele lui “picture perfect” se ascund nopți nedormite, multe ore petrecute în fața calulatorului, treziri la mijlocul nopții și muuultă oboseală acumulată. Nu se plânge nimeni, este o alegere pe care fiecare și-o asumă, dar e bine uneori să se povestească despre.

Picture perfect nu prea există. Dar cui îi place să se plângă și să povețească despre părțile mai puțin plăcute, deși e important uneori să faci, nu-i așa? Îți asumi greutățile ca făcând parte dintr-un tot întreg, iar dacă îți mai și place ceea ce faci, treci mult mai ușor peste ele!”

Sursa Foto – Pixabay

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s