Isabelle Vijiiac, cum să ai un stil original în cotidianul nostru monoton?

img_6572

Elegante, boeme, rafinate și cu un aer din alte vremuri. Definiția perfectă pentru brandul Isabelle Vijiac. Fiecare rochie emană feminitate și gingășie, atrage privirile pline de admirație și nostalgie. Ținutele reprezintă un “altfel” de frumos. Frumosul care e folosit mai rar în ultimul timp, dar care se reîntoarce cu pași mici și hotărâți. Un frumos discret, cel care pune accent pe grație, gingășie și șarmul feminin. Cel care te îndeamnă să îți dorești să cunoști persoana, să o descoperi. Fiindcă nu oricine, în ritmul rapid pe care îl are viața cotidiană, va alege să poarte o astfel de rochie. Ce mai, Isabelle Vijiac este un brand care mi-a furat inima, dacă nu ați reușit încă să vă dați seama.

img_6639

Ținutele sunt făcute în ediții limitate, fiecare model e lucrat cu pasiune și creativitate. Mi-am dorit să o cunosc cât mai bine pe Isabelle, personajul principal care stă în spatele brandului Atelier Isabelle Vijiiac și să va povestesc și vouă despre ce înseamnă să creezi și dezvolți un brand “altfel”.

 • De ce design? De unde vine această frumoasă pasiune?

Am fost dintotdeauna atrasă de culori, de țesături, de ideea de a purta rochii realizate pe comandă. Bunica de exemplu îmi croia când eram copil rochiile, purtam multe imprimeuri florale ca și acum. Eram fascinată de procesul acesta, de la tipar la produsul finit. Bunica și mama au fost mereu reperele mele de stil, le-am admirat hainele și chiar am integrat câteva din piesele lor în garderoba personală. Nu mi-a plăcut niciodată să urmez trenduri, am căutat să-mi exprim personalitatea prin felul de a mă îmbrăca. Emoțiile mi-au ghidat de cele mai multe ori pașii în alegerile făcute. Așa a fost și cu decizia de a urma cursurile Universității de Arte din București. Pot spune că sunt norocoasă să lucrez cu pasiune în ceea ce fac, se simt mai ușor momentele grele din acest motiv. Presupun că este foarte greu începutul, încercarea și curajul de a face primul pas.

img_6771

 • Ți-a trecut prin minte că poate nu vei reuși?

Când am pornit pe drumul acesta eram la scurt timp după terminarea facultății și în impulsul de moment nu am analizat foarte mult minusurile. Dacă ar fi fost cred să pun în balanță ce știu acum, atunci poate n-aș mai fi avut curajul acela nebunesc de a deschide atelierul. Îmi doream să-mi materializez foarte mult ideile, să le dau aripi să călătorească prin lume. Acum mă bucur să-mi văd rochiile purtate prin locuri de poveste.

 • De unde crezi că vine puterea și ambiția de a crea?

Nu pornesc niciodată de la ideea că trebuie să fac o colecție să se vândă, să placă cuiva anume. Le fac în funcție de ce mă inspiră atunci, de ce emoții mă încearcă când găsesc materialele potrivite. Creez poveștile din jurul rochiilor în același timp cu realizarea acestora, știu unde le-aș fotografia din start. Dar mereu mă ghidez după aceeași idee atunci când creez rochiile ce-mi poartă semnătura, să rămână feminine și clasice, cu acel je ne sais quoi care te îndeamnă să le îmbraci chiar și în momentele când nu ești privită.

img_6497

 • Crezi în mentori?Au fost, de-a lungul timpului persoane care să îți influențeze semnificativ parcursul?

E un mix de oameni care mi-au inspirat anumite concepte în parcursul artistic și oameni care m-au susținut în momentele de cumpănă. Le sunt mereu recunoscătoare, un om are nevoie de sprijin moral și sufletesc în viață. Sunt fascinată să descopăr mereu figuri emblematice, chiar și mai puțin cunoscute publicului. Nu-mi ghidez însă pașii după cineva in particular.

 • Care este sursa ta principală de inspirație?

Pentru mine o colecție sau mai bine zis piesele emblematice ale sezonului sunt inspirate de cele mai multe ori de personaje care au lăsat o amprenta estetică asupra lumii artistice, de culorile și formele naturii sau de emoțiile și amintirle unei călătorii recente. Am căutat mereu ca hainele ce îmi poartă semnătura să fie feminine, să evidențieze atuurile unei femei, să se simtă frumoasă și încrezătoare când îmbracă o rochie realizată în atelier. Un material prinde viață doar atunci când îl pui în contextul potrivit.

img_6668

 • Ai ceva ce regreți? Dacă ar fi să o iei de la capăt în viață, ai schimba ceva?

Eu sunt de părere că viața omului e șlefuită și din greșeli, de fapt ele îți dau la final cele mai mari reușite. Poate că aș schimba câteva lucruri, aș face alte alegeri pe alocuri acum, dar asta doar fiindcă pot privi în urmă în ansamblu. La momentul respectiv mi-am asumat alegerile respective, deci nu le regret! Pot doar să învăț cum voi gestiona pe viitor situațiile similare în care mă voi afla.

img_6585

 • Dacă ar fi să faci un total al reușitelor tale, e ceea ce ți-ai dorit de la viață? Eșți acolo unde ți-ai dorit să fii?

Încă sunt multe lucruri pe care mi le doresc, visez mult și încerc să mă gândesc cu optimism spre viitor. Momentan îmi pun deja pe hârtie următoarele proiecte pentru 2019. Ianuarie e luna mea de pauză în care îmi așez ideile. Aștept cu entuziasm ce va urma.

img_6545

 • Care crezi că este ingredientul esențial al unei vieți împlinite?

Nu pot generaliza aici, în funcție de aspirațiile fiecăruia. Eu de exemplu mă bucur de micile plăceri ale vieții: călătorii, întâlnirile cu prietenii, o carte sau un film bun, să îi am pe cei dragi aproape, o vară nesfârșită în rochii din in, să pot zâmbi din toată inima în fiecare dimineață. Sună a poezie, dar cam așa văd eu viața.

Ținute – Irma Dress ,Lola Dress

Fotografie – Tatiana Volontir Photography

Machiaj – Makeup On My Mind

Cercei– Iulia Stascu

Geanta Lemnia Play

img_6454

img_6514

img_6633img_6754

img_6768img_6844

6 thoughts on “Isabelle Vijiiac, cum să ai un stil original în cotidianul nostru monoton?

 1. Albina, in aceste ipostaze pari un personaj feminin plin de farmec si mister. Ai putea fi inspiratie pentru scriitorii contemporani. Ai acel “je ne sais quoi” care atrage privirile, care starneste curiozitate. Tinutele sunt intr-adevar din alta lume, insa oare nu despre asta e vorba? Sa evadam cateodata din cotidianul plictisitor si sa ne oferim un moment unic de rasfat?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s