Paltonașele asortate mamă-fiică, un vis devenit realitate

DSC_1603.JPGDSC_1539.JPG

Am revenit pe platoul de fotografie împreună cu Anisia.

Am revenit pentru că mereu mă împinge această slăbiciune a mea în a mă asorta cu copiii. Pur și simplu îmi place la nebunie! Îmi dezvoltă cumva o creativitate copilărească pe partea de stil. Și iată, o transmit mai departe. Și copiilor a început să le placă mult. Le văd încântarea, și totodată dezamăgirea atunci când unul primește si celălalt nu hăinuțe care se aseamănă cu ale mele. Când îmbrac o ținută pe care o au și ei, mereu cer să o îmbrace, dând fuguța spre dulăpior. Mici stiliști ce mai. Adorabili!
În timpul sarcinii mi-am croit câteva rochițe la comandă. Aveam mare nevoie pentru că de prin luna a cincea nu prea mai aveam ce purta. Am încercat pe cât e posibil să aleg acel model de rochie care să poată fi purtată și după naștere. Apoi, pentru fiecare ținută făcută la comandă am păstrat câte o bucățică de material. Oare de ce? Aveți un exemplu concret despre cum a fost folosită una din acele bucățele de material în articolul Her Smile makes me smile. Her laugh is infectious. Her heart is pure and true. Above all I love that she is my daughter.

DSC_1546

Când mă uit în urmă, văd că deja am creat o oarecare istorie și o evoluție pe partea ținutelor noastre mamă-fiică. Inițial îmi plăceau mult cele asortate care includeau hăinuțe foarte asemănătoare, uneori chiar identice pentru mine și Anisia. Cu timpul am descoperit designerii. Printre ei, brandul nostru de suflet, Nukka, care face ținute asortate, dar nu identice. Acum a început să îmi placă din ce în ce mai mult jocul al acestor combinații diverse. În mai multe articole ca: Dor de tradiție, dor de indentitate, dor de “Origini” , De la ce vârstă începem să vorbim cu copiii despre stil? , Concluziile lui 2018 în culori ultraviolete puteți vedea despre ce e vorba.

DSC_1593

Paltonasele mamă-fiică sunt din categoria ținutelor superbe. Am un palton, verde smarald, foarte frumos, cusut în perioada de sarcină pentru care am păstrat material și pentru Anisia. Ideea ca fetița mea să aibă unul la fel mi se părea atât de frumoasă și de pe altă planetă. Nici prin cap nu mi-a trecut că există designeri români care fac așa ceva. Nu e gata încă. Dar da, trebuie refăcut, și-o să-l fac undeva în acest an.

Revenind la designerii români, când am văzut brandul Nukka și pentru prima dată seturile lor de paltonase din lână mamă-fiică, am rămas cu o emoție în suflet, una plăcută. Era cu un an înainte, la un târg de Crăciun. Până am pus noi toate detaliile la punct și totul decis cum avea să fie, a venit Paștele. Așa că, Irina ne-a pregătit întâi ținutele minunate mamă-fiică pentru Paște. Iar ideea paltonaselor am lăsat -o pentru anul acesta. Și ce bine îmi pare! Pentru colecția toamnă-iarnă 2019 Nukka a venit cu paltoane superbe!! Așa că nu m-am putut opri doar la un set, mi-a fost imposibil. Am ales două seturi de paltonașe minunate.

DSC_1602

Primul set e pentru zilele mai geroase de iarnă, făcut dintr-o lână călduroasă cu căptușeală și fiind brodat în atelier. Călduros și cu un design superb . Un design special cu o broderie românească deosebită – rombul, simbolizând feminitatea și având un rol de protecție și de apărare. E prezent din vremuri străvechi și apare ca motiv principal pe foarte multe ii și haine din diferite zone ale României. Apoi florile brodate care aduc în prim plan si simbolizeaza imaginea frumuseței naturale și te duc cu gândul la creație, culoare, rădăcini și diversitate. Nu e doar o haină, lasă-ți mintea să zboare și să simtă scutul energetic, purtător de povești și de intenții, apotropaică….

v2 DSC_6864.jpgv2 DSC_6863

Al doilea set este potrivit fie pentru zile mai puțin geroase de iarnă, fie pentru cele mai reci de toamnă sau primăvară. Paltoanele față/verso din NEOpren și lână cu broderie Românească sunt elegante, ușor de asortat și foarte practice. În funcție de ținută, îmbraci modelul care ți se potrivește. Partea mov este din lână și are două buzunare brodate cu semnul rombului. Partea violet este din neopren și cucerește prin culoare. O culoare plină de viață, care iese imediat in evidență într-un oraș cum e Bucureștiul, care uneori e prea gri. Dacă te hotărăști pentru setul mămă-fiică Nukka primești o reducere.

DSC_1596DSC_1554

Acum, chiar dacă deja în mijlocul iernii, pot spune că suntem pregătite. Paltonase superbe, am învățat, am tras concluzii, am lăsat în urmă greul și apăsarea anului ce a trecut, obiective bine definite pentru noul an. Da, suntem pregătite!

Dorințele se împlinesc. Cum totul în jurul nostru e o energie, nu trebuie decât s-o conștientizăm și să o canalizăm ca să ne deschidă drumul spre visele noastre. Uneori conștient, uneori mai puțin conștient, lucrurile pe care ni le dorim mult, vin în viața noastră și este important să apreciem momentul și să ne bucurăm de el.

Să învățăm de la copiii noștri. Știu să aprecieze lucrurile mici, rad des, cer să petreacă mult timp împreună. Propun ca printre obiectivele pentru 2019 să includem în listă capacitatea de a observă ce se întâmplă în jur și să apreciem fiecare lucru frumos care ne iese în cale. Și să ne aducem aminte că pe lângă greutățile unei sarcini de părinte, este foarte frumos este să fii unul!

DSC_1616

DSC_1543

Brand – Nukka

Palton lână adult – aici

Palton lână fetiță – aici

Set Mamă Fiică Palton NEOpren Față Verso – aici

Palton NEOpren Față Verso adult – aici

Fotografie – Iuliana Olteanu

Bijuterii – Cercei crosetați manual Iulia Stascu

Rucsac – Geanta Lemnia Play

3 thoughts on “Paltonașele asortate mamă-fiică, un vis devenit realitate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s