Ce mi-ar plăcea să fac diferit în 2019

DSC_6762

Anul 2018 a fost unul plin de foarte multă muncă. Pe toate planurile! Unul în care am alergat mult. Și aici nu vorbesc de maratoanele tradiționale, ci de acele momente când mersul înainte e pe pilot automat. Sunt momentele în care nu ai timp să te oprești și să observi cu adevărat ce se întâmplă în jurul tău. Dar, spre final de an, după ce am rămas fără jobul în corporație, mi-am dedicat o luna familiei și gândurilor mele, lăsând orice altceva deoparte. Luna aceasta de răgaz m-a ajutat să redefinesc liniile priorităților din viața mea.

Analizând cum trecuse anul până atunci, realizam că nu este neapărat ceea ce îmi doresc. Acea continuă alergătură nu era bună! Erau lucruri și evenimente simple din viață, la care am renunțat. Poate că mi-a fost imposibil să continui cu ele odată cu venirea copiilor în viața noastră. Sau poate au fost prea multe proiecte pe plan profesional.  Mintea și corpul nu se relaxau niciodată. Acum, privind în urmă, îmi pare oarecum rău că am ales o viteză atât de mare, dar câteodată “e nevoie”. Am realizat însă ce aș vrea să fac diferit în următorul an. Și anume:

 • Să citesc – Mereu am citit. Fie că vorbim despre clasicii ruși ( Dostoievski e preferatul meu), fie că vorbim despre scriitorii români ( Marin Preda în special),  mereu mi-a plăcut să citesc și să recitesc. Acum, mai nou am descoperit o slăbiciune pentru jurnale ( cum ar fi cel al Oanei Pelea) și, normal, că am început să citesc despre parenting (Janusz Korczak fiind preferatul meu).  Și multe altele. Ce lista lungă mi-am pregătit!
 • Să merg pe munte – Îmi este foarte, foarte dor de munte. Aici e un trebuie. Adică să reîncepem drumețiile. Cândva, în vremuri de demult, muntele ne-a apropiat mult și ne-a ajutat să ne reechilibrăm. Avem nevoie de el. Mi-e dor de un traseu lung și obositor.  Apoi, odată ajuns, alungi oboseală cu o masă și-o vorba lungă, într-una din cabanele simple, mereu pline de oameni frumoși. Ce mișto erau diminețile când  muntele te trezea și trebuia neapărat să-ți rasfiri oasele după o noapte în patul de lemn….
 • Să împletesc  –  N-am mai făcut asta de ceva vreme. Și când te gândești că nu doar împleteam, ci și țineam cursuri de auto-împletit. Câtă energie pozitivă acolo. La sfârșitul cursului, toate acele fete fericite și luminoase, bucuroase că au învățat cu de-ale impletitului, era un cadou minunat pe care mi-l lăsau înainte de plecare…
 • Să ies la cafea – Vreau să-mi revăd prietenii cu care am făcut această pauză. Îmi vreau poveștile și povestirile înapoi. Mi-e dor să cunosc, să decopăr!
 • Să dansez – Salsa, bachata, tango, vals, dans contemporan… Pentru mine dansul, în special în pereche, e mai mult decât un dans, e o relaxare, o bucurie interioară. Mi-e foarte dor, abia aștept!
 • Să fac sport – Partea pe care am neglijat-o de când am născut și simt că am multe de recuperat aici. Un corp sănătos înseamnă și o minte mai limpede.

Timpul petrecut cu familia e după cum observați în afară listei. Asta pentru că este pe primul loc și e punctul de plecare și referință pentru orice dorință de-a mea. Apropierea și liniștea familiei ajută enorm. Putem să mergem mai departe, putem să alegem ritmul care ne place, putem face orice dorim, doar dacă ne dezvoltăm armonios relația familială. Și când vine vorba de copii, e atât de complexă și se clădește atent, în fiecare zi, cu pași mici, dar siguri.

Echilibrul. El e cheia prezentului spre ușa viitorului. Și e important să n-o pierzi. Pentru asta ai nevoie de ordine în lucrurile și viața de zi cu zi.

2019 te aștept! Sunt pregătită și sunt sigură că ne vom împrieteni!

Ținute – H.bebe

Machiaj – Naira Studio

Fotografie – Iuliana Olteanu

DSC_6769

DSC_6779DSC_6744DSC_6750DSC_6717

2 thoughts on “Ce mi-ar plăcea să fac diferit în 2019

 1. Ma bucur ca simți asa! Am trecut și eu printr-o situație similara și m-a ajutat fantastic să mă redescopăr și mai ales să îmi refac prioritățile în viata, mai ales când ai un copil.
  Pozele sunt superbe!
  Mult succes să realizezi tot ce îți propui!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s