Sărbătorile cu Mainy Hăinuțe Unicat

Astăzi  vă scriu despre croitorese. De fapt despre cât de mult îmi place ceea ce fac ele, despre rezultatul muncii lor,  fiind unicat. Fac o călătorie în trecut și regăsesc prima amintire despre ele. E de pe la 13 ani. Mi-o amintesc pe vecina noastră care mi-a cusut un palton din lână și o pereche de pantaloni mai eleganți din același material. Se vedeau atât de frumos, erau făcute doar pentru mine. Dacă mă gândesc bine nu cred că setul acela  era neapărat potrivit vârstei, aveam totuși 13 ani, dar începusem să învăț.

Apoi am plecat de acasă. Pe la 15 ani ajungeam la studii, aici în România. Nu cunoșteam pe nimeni, așa că acomodarea cu locurile și mai ales cunoscutul oamenilor a durat ceva timp. Normal că vecina  avea foarte mult de muncă când mă întorceam acasă și unde mai pui că aveam puțin timp la dispoziție că să le fac pe toate. Dar plecatul de acasă a adus multe lucruri bune: am descoperit branduri drăguțe, outlet-uri cu prețuri foarte bune și pot zice că am uitat de pasiunea mea până acum 6 ani. Mi s-a pus pata pe o fustă lungă, cu talia înalta pe care am văzut-o online. Cam cât de mult?  Păi, am petrecut zile, cred că săptămâni de fapt colindând magazinele, sperând voi găsi modelul, însă nu a fost cu noroc.

Am continuat să caut mult și bine, până la urmă fiind nevoită să mă dau bătută. Totuși, momentul nu s-a terminat cu o dezamăgire. Între căutările mele, i-am povestit unei prietene bune și mi-a făcut o mare surpriză! Mama ei știe să coasă bine, și din senin mi-a făcut cadou acea fustă la care visam! Având constituția corpului asemănătoare, nu a fost nevoie de măsuri. Imaginați-va câtă fericire! Și iată că, acea emoție puternică a declanșat uraganul! Mi-am readus aminte cât de mult îmi place să îmi fac hainele mele, făcute doar pentru mine.Poate că e un proces în care așteptarea te pune la încercare de multe ori, dar merită.

DSC_6832

Mainy Hăinuțe unicat este un atelier cochet, mic și drăguț care face hăinuțe la comandă pentru fetițe și la cerere, creează asorteuri pentru mămici. Modelele de rochițe pentru fetițe sunt foarte frumoase și variate, preferatele mele fiind printesicile. Pentru mămici gama alegerilor este una mai mică, dar acoperă  ideea principala, aceea de asortare cu fetiță și nu ținuta în sine. Noi am ales Setul Mainy și-l vom purta cu Ocazia Crăciunului pe rit vechi.

Dacă tot v-am scris despre revenirea la obiceiuri vechi, anul ăsta revenim și la sărbătoarea Crăciunului așa cum îl sărbătoream până acum zece ani. E moment de bucurie de vreme ce avem două sărbători, atât pe rit vechi când și pe rit nou. Dat fiind că e o sărbătoare a familiei, modelele alese sunt comode și gata pregătite pentru jocurile prichindeilor. Și sper eu ca dragii mei să aibă grijă de ele, în așa fel încât să le putem purta și în primăvară, când deja vom renunta la paltoane și geci.

Ținute – Mainy Hăinuțe unicat

Machiaj – Naira Studio

Fotografie – Iuliana Olteanu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s