15 Greșeli MAJORE în îngrijirea părului

Ce femeie nu visează la un păr lung, des și strălucitor? Ca atunci când merge pe stradă și întoarce capul părul zboare și lucească în reclamele cu Pantene. Iar ca ajungem la un asfel de efect cumpărăm cele mai bune/scumpe șampoane, folosim cele mai bune balsamuri și măști, ne dăm cu spray-uri care cică întăresc și oferă un aspect strălucitor părului și… nimic! Dăm vina pe poluare, oboseală, mâncare și multe altele.

Bineînțeles, există o mulțime de factori care influențează felul în care arată părul, dar există niște lucruri funadamentale care NU trebuie făcute!

Ia vedem despre ce e vorba:

 1. Nu îți perii părul înainte de spălat – Este foarte important ca părul nu fie încurcat înainte de spălare. Riscul ca el se deterioreze pe perioada spălării și, în special, după, la pieptănat, scade considerabil.
 2. Aplicarea șamponului din vârful capuluiSe pune o cantitate de șampon în palme, se freacă încât se facă puțină spumă și se începe aplicarea de laceafă! Da, da, da! Încercați și o vedeți se aplică mult mai bine și mai uniform.
 3. Folosirea unui balsam de calitate îndoielnicăÎnainte cumpărați un balsam, mai ales dacă e scump, nu îl luați doar ați văzut o reclamă super mișto. Întrebați o prietenă, căutați feedback, cumpărați eventual o mostră. Dacă balsamul e potrivit părului tău, el va fi ușor de pieptănat și aranjat după.
 4. Aplicarea balsamului pe părul ud–  Pare un detaliu nesemnificativ, dar de fapt e foarte important. Pentru ca balsamul își facă efectul, trebuie aplicat pe părul umed.
 5. Îți clatesti părul cu apă fierbintePărul se clătește cu apă călduță sau dacă reziști și îți permite sănătatea cu apă calaie. Eu atunci când rezist și nu îmi provoacă un disconfort major îmi clătesc părul cu apă rece. Părul e mai strălucitor și mai voluminos după, are un aspect mai sănătos.
 6. Îți ștergi părul cu prosopul/porți prea mult timp prosopul pe capDupă ce teai spălat pe cap îți ștergi foarte ușor părul cu prosopul și după, îl porți pe cap circa 15 min. Dacă îți ștergi părul prea dur sau porți prosopul o perioada mai lungă riști îl deteriorezi și în timp acest lucru va fi din ce în ce mai vizibil.
 7. Ții feonul prea aproape de capDistanță de 15 cm! Probabil ai mai auzit asta, nu? O respecți? Când te grăbești gândeștete cât de bine arată un par sănătos!
 8. Folosești feonul fără duză uscător –  Duza este accesoriul de baza al feonului. Mai jos o poți vedea în poză. Ea permite controlarea aerului fierbinte care vine peste păr. Așa te poți concentra asupra porțiunilor care sunt încă umede, evitând uscarea excesivă a celor uscate. 

 9. Pieptănarea părului foarte încurcat – Eu dacă am părți ale părului care sunt foarte încurcate, le descurc cu degetele. Nu cu peria, deși durează mult mai puțin, dar îmi pun un filmuleț scurt, ceva interactiv și încep, încet, dar sigur. Abia după îl pieptăn. Altă variantă ar fi folosirea  unui balsam/spray pentru descurcare super bun. Așa făceam înainte, acum prefer prima varianta, fiindcă dacă ai părți ale părului foooarte încurcate e posibil balsamul nu ajute.
 10. Folosesti placa de păr pe părul umed – Umed, nu ud. Și aici refer la părțile care nu s-au uscat până la capăt. Cel mai des o pățești dimineața. Stop! Îl arzi, iar după mai multe sesiuni de genul părul tău se va deteriora vizibil.
 11. Folosirea spray-urilor pentru “întărire și luciu” – Majoritatea sunt făcute doar din chimicale și chiar dacă pe moment dau un luciu părului, pe termen lung sunt dăunătoare. Cele mai bune soluții pentru luciu sunt măștile cu uleiuri naturale cum ar fi uleiurile de cocoș, ricin, argan și măsline.
 12. Tăierea capetelor părului din an în pașteAltfel se vor deteriora și mai mult și se va încurcă părul din ce în ce mai rău. Important este îți găsești pe cineva căruia dacă îi zici taie un 1cm, taie 0,9 cm.
 13. Atingerea părului cu mâinile – Pe degetele noastre se află grăsimea corpului și mulți alți microbi. Dacă o ne jucăm cu părul vom transfera aceste bacterii pe păr și pe lângă faptul se va îngrășa mult mai repede, îl deterioram. Recunosc, lupt cu acest “viciu” de mică și încă nu am scăpat în totalitate de el.
 14. Nu îți speli peria regulatCât de des o speli? Cu apă sau folosești și un șampon? Se adună foarte multe bacterii pe peria de par și dacă nu este spălată regulat, la fiecare pieptănat se distribuie pe tot părul, iar el la rândul lui se îngrașă mult mai repede și își pierde din strălucire.
 15. Te dai cu parfum peste păr –  Sau și mai rău, cum făceam eu înainte, spălăm  pe cap, dădeam cu parfum pe par și după îl uscam. Mirosea superb, dar nuuu! Este greșit și arde părul.

Aici se termină lista mea. Sper îți fie cât mai utilă. Pe care dintre cele enumerate mai sus le “comiteai”?

Iar dacă ți s-a părut util acest articol te rog ajuți cu un like și un share la el! Aștept cu nerăbdare comentariul tău!

Sursă foto – Picabay

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s