Cât de importantă este o gură de răgaz pentru o mamă și cât bine îi poate face

E sâmbătă, toată familia e în sfârșit împreună. În mod normal abia aștept aceste momente. Dar nu și astăzi. Toată ziua am avut o stare ciudată. Lipsa de chef, lipsa de dorință de a face ceva. Un sentiment ciudat de discomfort. O dorință acută de a sta singură. Mă tot lovea gândul că vreau mai repede să vină ziua de luni când copiii iar vor merge la grădiniță, soțul la muncă, iar eu în sfârșit iar voi rămâne singură acasă. Mă speria acest gând. Ce-o fi cu mine? O iau pe arătură?

M-am uitat în urmă puțin. Ce s-o fi întâmplat de m-a întors in halul ăsta pe dos? Să nu îmi doresc să îmi petrec timpul cu familia? Doar m-am lăsat de job, am mai mult timp pentru mine (funny) și ar trebui să fiu mai relaxată. Mi-e și ciudat să mă plâng. Well… Nu e totul atât de simplu precum pare.

În ultimele două săptămâni m-am concentrat pe blog. Pe lângă am lucrat la un proiect nou. Am încercat să citesc și să învăț cât mai mult despre. Am avut câteva întâlniri, care au fost si ele solicitante. Zilnic am făcut curat, călcat, gătit și ocupat de alte treburi casnice (că doar stau acasă). Seară când venea soțul preluam copiii, îi scoteam afară, le făceam baie, îi pregăteam pentru somn și după culcam un copil.

Amăgindu-mă că tot timpul din lume e al meu am reușit să mă extenuez destul de tare. Starea psihică la care m-am adus nu le făcea deloc bine copiilor. Eram irascibilă și ei deveneau nervoși. Se certau mai des unul cu celălalt, erau plângăcioși și nemulțumiți. Mi-am dat seama că trebuie să fac ceva, așa că am recurs la soluția care pe mine mă ajută cel mai bine.

Am ieșit puțîn in oraș. M-am machiat, aranjat și dusă am fost. Partea bună este că soțul m-a înțeles și a fost de acord. Știe că după o astfel de ieșire mă întorc schimbată. Și așa a fost.

După trei ore lipsă, acasă s-a întors o altă persoană. Eram relaxată, nu mai vedeam totul numai în culori gri. Pe copii i-am găsit puțin cam plagaciosi, însă i-am preluat și calmat destul de repede. Emanam o altă energie și ei simțeau asta. Cu soțul eram mai glumeață și mai zâmbăreață. Eram alta, ce să mai!

Pe mine mă ajută mult aceste ieșiri în oraș atunci când întru în astfel de stări. Cu siguranță nu e soluția perfectă pentru toată lumea. Important este să poți să îți detectezi “acea stare” la momentul potrivit și să știi ce să faci. Nu trebuie să te simți prost atunci când îți croiești puțin timp pentru tine, important este rezultatul final. Cui îi place să interacționeze cu o persoană irascibilă și plină de frustrări? Viața poate fi simplificată, uneori, important este să te cunoști pe ține însuți și să știi să apeși pe butoanele corecte pentru a te bucura de fiecare moment alături de cei dragi!

Dar cum e la tine? Ai experimentati stari asemanatoare? Ce te ajuta cel mai bine?

Sursă foto – Pixabay

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s