Despre noi, fetele…

Sunt mamă de fată, sunt mama de băiat… Amândoi de aceeași vârstă. E foarte interesant să urmărești felul cum se dezvoltă fiecare, cât de diferiți sunt ca și personalitate și temperament. David tace și face. Cel mai des e liniștit, foarte rezistent la oboseală, uneori aparent neîndemânatic, dar doar aparent, și adesea timid, în special când e lume nouă. Simte mereu nevoia să aibă un părinte prin preajma.

Anisia e foarte isteață, rapidă că un fulger, acrobată și gimnastă inascuta și… extraordinar de sensibilă. La cea mai mică oboseală, stres sau schimbare se descarcă prin plâns. Uneori, până nu își face porția de plâns, nu o poți calma cu nimic. E extraordinar de iubăreață, îi place să îmbrățișeze și să pupe, intră ușor în vorba cu oricine, indiferent de vârstă și îi place să fie cât mai independența.

Pe lângă aceste diferențe de personalitate, se văd foarte bine diferențele dintre băiat și fată. Oricât am lupta noi pentru egalitatea dintre sexe, oricât am țipa în gura mare că suntem la fel, nu… Nu suntem! Observ asta în special de când am devenit mamă de băiat și de fată.

În acest articol vorbim puțin despre noi fetele..

  • Am luat-o o dată pe Anisia să stea cu mine când mă machiam, de atunci, dacă e acasă, mereu vine să-mi țină companie. Ia o pensulă și își găsește ce să facă cu ea. Vrea și David, bineînțeles, dar e cu totul altceva. Stă puțin și se plictisește repede.
  • Cum împreună ne machiem, împreună ne și demachiem. Vai de mine dacă m-am dus la demachiat fără ea.
  • Adoră să meargă la cumpărături, aici cu siguranță îmi seamănă mie. Dar cu câtă grijă își alege ea o piesă. Foarte des (dar nu mereu) vrea ca la mama. Și lui David îi place, dar e altfel. Merge el cât merge prin magazine, dar se plictisește destul de repede.
  • Ne place să stăm prin cafenele, dar ce ne mai place. Eu îmi iau o cafea, ea un suc sau un lapte cald și împărțim o prăjitură. E frumos! Mai nou am fost și la un târg de designeri cu ea. Ne-am descurcat foarte bine împreună.
  • Ne plac rochițele și fustițele, mai ales atunci când ne asortam. Că doar e fiica mea!
  • Îi place să aibă grijă de cineva, chiar îi face plăcere deosebită și e mult mai atentă când îi rog să mă ajute cu curățenia sau cu gătitul. Pe cât pot ei la vârsta asta :).

Ce vreau să zic eu este că e ceva acolo, ceva ce ne face diferiți și asta e extraodinar! Nu vreau să atest că rolul femeii este fie la shopping și prin saloane de înfrumusețare, fie acasă la cratiță și făcut curat. Eu nu sunt niciuna din astea! De fapt sunt de toate câte puțin. Dar… fetele tot fete rămân, iar băieții tot băieți. Cine are și băiat și față sigur înțelege ce vreau să zic…
Dar la voi cum e? Aveți un caz “pe dos” față de al nostru?

Eu port minunata rochie Muna care în curând va fi disponibilă și pe un verde minunat și un violet fain, iar ținuta este completată de minunații cercei din porțelan pictați manual Istoriato. Anisia e îmbrăcată în frumoasa rochiță din bumbac organic Ambra Tela. Ținuta e completată de “mâna mea dreapta” – geanta multifuncțională Lemnia. Eu o port cel mai des ca și borsetă, dar ea se poate transforma atât într-un rucsac, cât și într-o gentuță fină de umăr.

Machiajul e făcut de Ana Maria, iar părul e aranjat de Roxana, două mămici minunate care lucrează împreună și fac o echipă minunată. De fiecare dată când trec prin studioul lor, plec atât foarte fain aranjată, cat și încărcată de energie pozitivă.

Pozele sunt făcute de fotografă noastră de suflet, Iuliana 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s