Dor de traditie, dor de indentitate, dor de “Origini”

DSC_0858

DSC_1232

Patria…

Am auzit prima dată acest cuvânt prin clasele primare. Mi-am adus aminte de acest cuvânt pentru că am avut de scris “o compunere despre” și mi s-a întipărit bine în minte încă de pe atunci. Dar, nu e doar un cuvânt într-un context, de așezat într-o compunere. Nu e doar un cuvânt des folosit pentru propagandă în cărțile de pe timpul comunismului. E mai mult de atât. E greutatea, e sinceritatea sentimentelor pe care le trăiești atunci când te gândești la locul natal, când îți amintești copilăria locului unde ai crescut. Toate filtrate prin puterea sufletului. Dar, că să știi ce înseamnă patria, trebuie s-o cunoști întâi.

DSC_1327

DSC_1313

După ce am plecat la studii, am ajuns să trăiesc la o distanță de sute de kilometri de casă și de părinți. Uite! Atunci când mă întorceam acasă în vacanțe, de fiecare dată îmi răsuna Patria în inimă și-n suflet. Intram în Transnistria, observam cât de gri e totul, cât de în urmă a rămas acest mic petic de pământ ca și dezvoltare și totuși, cât de drag îmi este. Simțeam căldură locului. A amintirilor. Când intram în casă mă lovea mirosul, mirosul cu care am crescut. Era al meu, al nostru ca familie. Știam ce e Patria.

De atunci am înțeles că oriunde voi ajunge pe acest glob, am s-o port mereu cu mine. M-a modelat și definit ca om. Face parte din mine. Și cred, cred mult că este foarte important să ne cunoaștem rădăcinile și să ne păstrăm tradițiile.

DSC_1318

Revin la Nukka. Revin pentru că este brandul nostru de suflet și care duce mai departe dragostea pentru tradiție, pentru cultura românească, pentru origini. Vă invit să faceți cunoștință cu ținutele din colecția toamnă -iarnă ” Origini “.
O creație care vorbește despre începuturi și despre noi. Mereu pornim de undeva și indiferent unde ajungem, setea de cunoaștere a originilor noastre, a limbajului pierdut din îmbrăcămintea tradițională românească, ne mistuie și în același timp ne inspiră. Nukka se inspiră mereu din portul tradițional românesc și va păstra viu limbajul hainelor de odinioară. O face prin abordarea deosebită a designului hainelor sale și mai ales prin această colecție dedicată sărbătorii Centenarului Marii Uniri. Elemente clasice de piele, lână, bumbac și elemente brodate, vorbesc despre identitatea noastră, despre România, despre Origini.” Irina Gligor

DSC_1293

DSC_1302
Colecția a fost expusă în premieră în cadrul Modexpo 27-30 septembrie. Prima mea reacție după ce eu și Anisia am probat ținutele a fost… Wow! Unele dintre cele mai originale și creative ținute mamă-fiică pe care le-am avut vreodată. Și dintre cele mai de suflet!

DSC_0853

DSC_1272

Ținută Anisia – aici

Ținuta mea – aici

Machiaj – Naira Studio

Coafura – BUNME

Fotografie – Iuliana Olteanu

Locație- Camera din față

One thought on “Dor de traditie, dor de indentitate, dor de “Origini”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s