Vrei copilul tău să fie bine? Fii tu în primul rând așa!

Au trecut DOUĂ(!!!) săptămâni de când am născut. Eram pe altă planetă, simțeam că exist și nu… Nu îmi imaginam cum rezist, de unde mai am puteri? Dormeam câte o ora pe noapte, alăptam non stop, ba pe unul, ba pe celălalt, ba pe amândoi. Aveam în brațe doi copii mici cu care nu știam sigur ce, cum și când trebuie să fac. Însă știam că sunt mama lor și au nevoie mare de mine mai mult că de oricine, de mirosul meu, de brațele mele, de laptele meu matern. Așa că am hotărât să mă dedic, trup și suflet. Eu nu mai contez, dorințele mele, nevoile mele, totul se învârte doar în jurul lor.

Alături de mine era mama. A ajuns când încă eram în spital și a stat în jur de șase săptămâni cu noi. Era și ea puțin depășită de situație, dar mă ajuta cu tot: călcat, spălat, făcut curat, mâncare. De fapt, doar ea se ocupa de asta,  atunci când venea soțul de la muncă. În rest era mereu alături, fiindcă aveam nevoie de ajutor mereu. Ea era și cea care mă trezea din somn să alăptez când soțul nu reușea să mă trezească, care mă scotea din dus dacă unul din copii începea să plângă. Ea era cea care făcea glume pe seama mea fiindcă o dată la trei minute ziceam că nu mai pot de somn.

Ea a fost cea care după două săptămâni de un astfel de regim s-a uitat cu ochiul ei de vultur la mine și a zis: ” Te rog frumos să te îmbraci drăguț, să te machiezi puțin și să te plimbi prin mall o ora (era cea mai apropiată locație de casă noastră). Cumpără-ți ceva drăguț, ia-le ceva copiilor, dar nu mai suport să te văd așa!”.

M-a blocat! Nu știam dacă făcea mișto de mine sau vorbea serios. Mama era cea căreia îi era frică să rămână cu ei doi acasă. Ea era cea care nu prea era de acord cu laptele praf. Mă uităm cu ochii rotunzi la ea și nu eram în stare să zic ceva. Ea și s-a prins, așa că mi-a explicat:

– Albinuța, tu nu vei rezista în ritmul ăsta mult. Chiar dacă îi iubești enorm pe copii și vrei să fii cea mai bună mamă din lume, trebuie să respiri, altfel o să începi să nu mai suporți rolul acesta de mama perfectă. Trebuie să faci pauze, dacă reușești, zilnic, de cel puțin o ora. Atunci când vine vine soțul de la muncă și să mai ieși din casă. Chiar dacă te plimbi in jurul blocului, tot e bine, dar să fii singură, tu cu gândurile tale!

– Păi și ce vei face dacă se trezesc și vor să mănânce?

-Lasă că le dau puțin lapte praf (????), nu-ți face griji, mă descurc eu(????)! Tu pleacă până nu m-am răzgândit!

Nu am așteptat să mă roage de două ori. În cinsprezece minute eram gata. Mi-am pus un roșu pe buze (culoarea mea preferată), am pus pe mine o rochiță mai lărguța, tocuri, ce-i drept mici, dar tocuuuri și am zburat pe ușa.

M-am plimbat o oră prin mall. Nu am cum să uit că le-am luat câte un body drăguț la copii și două ciocolatele bio (țineam dietă deoarece alăptam și copiii erau destul de sensibili la burtică). Mă simțeam în altă lume, am apreciat fiecare clipă de „libertate”. M-am întors acasă alta, mult mai plină de viață. Mă relaxasem puțin și asta a contat mult.

Mama se uita la mine zâmbind și nu zicea nimic. De atunci a trecut mult timp, dar lecția primită  am învățat-o bine. Am înțeles că nu există armonie în familie dacă mama este depășită de oboseală și griji. Am învățat că uneori dacă îți faci puțin timp pentru ține, chiar și cinsprezece minute, te ajută să fii mai echilibrată, mai împăcată cu ține însuți.

Copiii au doi ani și jumătate, dar lecția învățată atunci m-a ajutat deseori. Și soțul s-a prins de ea. Dar ce face mama? Ea s-a întors la rolul ei inițial. Mă scoate din dus dacă e nevoie, mă trezește când vede că un copil are nevoie de mine, mă ceartă puțin dacă fur o seară de salsa în weekend. De ce? Fiindcă știe că lecția pe care mi-a dat-o atunci, am învățat-o bine, iar ea poate fi din nou o “mamă severă”.

Ținutele sunt rodul creației Nukka, înființat de o mămică deosebită a două fetițe minunate. De când am decoperit brandul, designul ținutelor mă surprinde plăcut în continuu, elegante, dar în același timp lejere și comode. Ținutele sunt ușor de accesorizat și purtat, un lucru foarte important atât pentru mame, cât și pentru fetițele lor. Drept urmare ținutele Back 2 Pink sunt al treilea set pe care noi îl purtăm cu mare plăcere.

Machiajul și coafura sunt  rezultatul creației tot a două tinere mămici, Sorina si Ana-Maria, de munca cărora sunt tare încântată. Am rămas plăcut surprinsă să constat că machiajul și coafură făcute dimineața, au rezistat o zi întreagă, pană seara târziu.

DSC_1924DSC_1935

DSC_1945

DSC_1928DSC_1936

Tinuta Anisia – aici

Tinuta mea – aici

Machiaj – Naira Studio

Coafura – BUNME

Fotografie – Iuliana Olteanu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s