Duccessa, cum o geantă îți poate schimba ținuta?

DSC_6755

Geanta. Unul dintre cele mai apreciate accesorii încă din vremurile îndepărtate. Dacă privim vremurile de început, din perioada Imperiului Roman și, ceva mai târziu, din Evul Mediu, era doar un săculeț în care purtătorul, bărbat sau femeie, își ținea cele necesare. Cu timpul, devine un accesoriu destinat și folosit în special de către femei, mai ales după ce bărbații descoperă buzunarul. Dacă pe atunci, într-o “geantă”,  puteai găși o oglinjoară, săruri și poate un parfum, acum a devenit un adevărat depozit mobil. Găsești cele necesare pentru birou, pentru machiaj, obiecte vestimentare sau  chiar si cumpărături de orice fel. Dacă ne gândim, gențile sunt defapt indispensabile în viața de zi cu zi.

DSC_6773

Și atunci, ai zice că alegerea uneia ar fi una ușoară. Dar totuși, nu e. Pentru că utilitatea nu e de ajuns. Trebuie, de fiecare dată, s-o potrivim cu stilul vestimentar. Să o alegem astfel încât să fie un accesoriu atât practic, cât și estetic. Și aici, dincolo de tipare și sfaturi, intervine personalitatea fiecăreia dintre noi.

DSC_6691

Bijuteriile sofisticate, hainele elegante și gențile frumoase au fost și vor fi mereu o mare pasiune de-a mea. Partea care îmi place mult la șlefuirea stilului vestimentar este cunoașterea și descoperirea de sine însuți. Ce îți place, în ce te simți cel mai bine, ce te definește ca persoană. Și pe cât de simplu pare, pe atât nu este în realitate. Armonia vestimentației vine din armonia interioară. Apoi, armonia gândurilor se îmbină cu armonia culorilor. Și ca rezultat, extravaganța înseamnă nevoia de exteriorizare a anumitor gânduri și trăiri ascunse. Și ar mai fi multe altele de povestit aici, acesta fiind unul din subiectele mele preferate. Deocamdată atât. Ne vom tot întoarce la el.

DSC_6537

Deschidem o paranteza.

Cât despre mine și nevoia mea de exteriorizare, îmi dau seama că undeva în adâncul sufletului meu locuiește o ducesă. Una căreia îi plac manierele, rochiile elegante, petrecerile sofisticate și oamenii educați și cu bun simt. O ducesa care crede că fiecare om are o parte frumoasă în el, cea pe care doar trebuie să o descoperi.

Închidem paranteza.

DSC_6586

DSC_6527

Accesorii și genți. Eu, normal că, le ador pe cele deosebite. Recent am descoperit un brand de genți,  care, pentru mine, are acea notă de finețe și unicitate pe care o căutam de mult timp. Aș putea, într-un fel,  să-l numesc brandul cu “geanta” care mă definește perfect. Sunt unice, deosebite, lucrate manual cu multă meticulozitate și pasiune.  Gențile Duccessa – da, despre Duccessa e vorba –  sunt create parcă dintr-un vis al femeii îndrăgostite de eleganță și feminitate. Nemaiîntâlnind, până acum,  așa ceva în România, am fost curioasă să aflu cum s-a născut ideea. Și așa am ajuns să o întâlnesc pe Olivia la o cafea. Ea e cea care a dat viață ideii și brandului Duccessa, fiind unica persoană care știe să facă o astfel de geantă cap-coadă, lucrând-o manual, cu șnururi subțiri de macrame. Așa am aflat că o astfel de geantă este rodul a multor ore de muncă meticuloasă, folosind o tehnică rară, greu de învățat și stăpânit.

DSC_6633

Cum ți-a venit idea?

Am copilărit practic într-un atelier de pielărie și blănuri al bunicului meu. Pentru mine mirosul de piele și blană naturală se identifică cumva cu acei ani frumoși din viața mea. Obișnuiam să adun straifuri rămase de la piei și captuseli și să confecționez diverse haine.

Întotdeauna am fost atrasă de accesorii. Cred că detalii precum pantofii, geanta, o bijuterie spun totul despre personalitatea unei femei și pot schimba radical orice ținută.

Ideea brandului Duccessa a apărut acum trei ani din dorința de a crea accesorii unice, din dorința de a scoate femeile elegante din anonimatul produselor de serie.

DSC_6710

Unde ai învățat să împletești?

Am fost propriul meu profesor. Am petrecut foarte multe ore făcând încercări până am găsit proporțiile corecte. Am stricat foarte multe fire până am găsit împletiturile potrivite care să satisfacă din punct de vedere estetic dar să confere și rezistență în același timp. Nu am inventat eu nicidecum aceste împletituri dar le-am adaptat și am găsit mici trucuri care să le confere mai multă rezistență.

DSC_6748

Unde ai învățat să lucrezi pielea?

Marochinăria este o meserie foarte frumoasă pe care trebuie să o iubești dacă vrei să ai rezultate cu adevărat remarcabile. Tot ceea ce am învățat despre această minunată artă a marochinariei manuale datorez doamnei Livia Tudor, mentorul meu. O femeie absolut minunată pe care o respect și o iubesc deopotrivă.

DSC_6701

Fiecare dintre noi este, în adâncul sufletului lui, un artist care simte nevoia să se exteriorizeze. Fie că o faci folosind stilul vestimentar, fie că o faci creând un produs unic, fie că o faci pictând, important este să îți canalizezi energia într-o direcție care te definește. Viața, de multe ori, mi-a demostrat că atunci când îți îndrepți energia în direcția potrivită, rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor. Important este să faci ceea ce îți place, să te bucuri de fiecare zi și să fii mulțumit de drumul pe care-l parcurgi.

Care e geanta ta preferată? Galbenă sau roșie? La ce ținută ai asorta o astfel de geantă? Iar dacă nu te deranjează, ajută-mă cu un share la articol astfel încât cât mai multe persoane îndrăgostite de frumos să  afle despre ideea minunată a Oliviei.

DSC_6545

DSC_6772

DSC_6753

Genți – Duccessa

Bijuterii – Bijuterii Frivolite by Iulia Stascu

Pantofi roz pudră – Unique Shoes

Make-up – Alexandra Frigescu

Hairstyle – Ana-Maria Tiliban

Fotografie – Iuliana Olteanu

Locație- TUCANO Coffee Dorobanți

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s