Câte rochii ar trebui să avem în dulap? Dar genți?

DSC_4072

Mereu mă întreb asta și mereu am zile în care mă lovesc de sentimentul că azi nu am cu ce să mă îmbrac. Mereu colecționez, am un dulap plin de rochii și totuși mă trezesc dimineața, mă uit prin dulap și nu-mi place nimic. Fie o ținută nu se potrivește cu pantofii pe care vreau să îi port astăzi, fie alta am îmbrăcât-o acum câteva zile, sau cealaltă parcă nu mai stă cum stătea cândva. Ce mai, probleme globale. Haideți, globale poate nu sunt, dar pe moment, nu cumva vi se par a fi foarte mari? Și până la urma, cui i-ar placea să înceapă ziua prost dispus/ă?

DSC_4159

DSC_4082

Eu una, aș alege întotdeauna starea de zen dată de un latte bun, surpriză ca ai mei copii să se trezească singurei dimineața și să se îmbrace pentru grădiniță, de timp pentru alegerea ținutei și….cam atât 😊. Gata! M-am trezit!

Sunt situații care depind de tine, iar altele care nu-ți lasă nicio portiță, cum ar fi faptul că eu trezesc copiii, eu îi hrănesc, eu îi îmbrac și eu îi duc la grădiniță. Pentru a avea acel echilibru dintre situațiile pe care le pot controla și cele care nu țin de mine, mi-am făcut mici reguli pe care le împărtășesc cu voi în acest articol. Pe mine mă ajută mult, și cine știe, poate vă ajută și pe voi.

  • Îmi țin toate rochiile pe umerașe pentru vizibilitate. E mult mai ușor când trebuie să-ți alegi una. Acum am dressingul făcut la comandă și am avut grijă să aibă un spațiu maaare pentru umerașe. Înainte aveam două suporturi pentru umerașe de la Ikea. Erau foarte utile.
  • O dată pe lună fac “curățenie”în dulap. Scot toate hainele și le rearanjez. Și cu surprindere, de fiecare dată “descopăr” o grămadă de lucruri pe care nu le-am purtat de ceva timp. Și uite așa, cel puțin o săptămâna nu mai apare problema “cu ce să mă îmbrac??”
  • „Curățenie” înseamnă să îmi împart hainele pe categorii. Toate rochiile le țin separat. Le am împărțite în funcție de utilitate. Cele de birou își au locul lor, fiind împărțite pe culori. Cele pentru ieșiri în oraș sunt așezate în altă parte (cam rar folosite în ultima vreme, ce-i drept). Fustele lungi și rochiile lungi stau separat, fustele scurte într-un alt loc și tot așa. Nu am neapărat o regulă, am tot schimbat felul în care le aranjez și rearanjez în dulap. Cel mai important este să îmi fie cât mai ușor să găsesc ce am nevoie pe moment.
  • Am grijă să am haine aparțînând diferitelor stiluri vestimentare în dulap. Stilul meu preferat este cel cu influențe retro. Îmi place și stilul clasic, sau cel casual. Și da, nu mă împac cu cel sport mai deloc. Ca să împac stilul cu nevoia, pe lângă fustele lungi cu talie înalta și rochiile Marilyn Monroe, mereu gășiți la mine în dulap fuste de blugi scurte, rochii office, fuste creion și multe altele.

Exemplul perfect pentru astfel de situațîi sunt rochiile create de KoModa. Sunt foarte faine ambele, dar absolut diferite ca stil. Dacă ziua de azi e definită de feminitate și grație, Rochia înflorată e perfectă!

DSC_4100

Vrei ceva mai fancy și atrăgător, dar în același timp să nu fie țipător privirilor din stradă, atunci vei alege Rochia Casual. O să te simți feminină, dar în același timp lejeră.

DSC_4095

  • Îmi aleg mereu gențile în funcție de hainele pe care le am în dulap. Bineînțeles, am câte una clasică pentru fiecare sezon, dar atunci când îmi cumpăr una mai deosebită, mă gândesc cât de utilă îmi este și cât de bine se va potrivi cu ce am eu în dulap. Fiindcă cea mai mare dezamăgire este să ai o geantă făînă și să nu o poți potrivi cu ținută.

Brandul românesc Koja Concept are o colecție impresionantă de genți, de o calitate de notă 10+. Ne-a fost destul de greu să ne alegem geanta preferată, dar atunci când am făcut-o, am făcut-o strategic. Doina și-a ales o geantă nonconformistă, de o culoare și un design foarte fain. Îmi tot povestește că atunci când o poartă primește cel puțin un compliment de la o persoană total necunoscută.

DSC_4083

Eu mi-am ales o borsetă, făcută dintr-o piele foarte mișto. Designul ei deosebit a jucat un rol important când am ales-o. Totuși, îmi e și foarte utilă. În special când sunt cu copiii și trebuie să port cu mine multe lucrușoare necesare lor. Partea frumoasă este că se poate transformă într-o geantă micuța care poate fi folosită la o ținută mai elegantă.

DSC_4116

  • Last but not least..Foarte rar las alegerea ținutei pe ultima sută de metri, mai ales atunci când ziua începe dimineață devreme. Pentru birou îmi pregătesc hainele seara, chiar dacă trebuie să mă târăsc până la dulap. Pe lângă ținută îmi mai pregătesc încălțămintea, geanta și tot ce e nevoie pentru makeup și aranjarea părului. În momentul de față, e și o măsură de backup în caz că se trezesc copiii în timp ce mă pregătesc pentru că timpul personal se șterge instant.

Iată! Acestea sunt câteva din regulile pe care le urmez (cel puțin încerc) pentru a beneficia de starea de zen. Așa, pot avea o dimineață cât mai frumoasă, plină de emoții pozitive și cel puțin, un latte gustos.

DSC_4128

Ținute – KoModa

Genți – Koja Concept

Fotografie – Bohemian Photo – by Iuliana Olteanu

Make-up – Makeup On My Mind

2 thoughts on “Câte rochii ar trebui să avem în dulap? Dar genți?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s