Pari destul de relaxată pentru o mamă de gemeni

Era una din acele zile, când copiii s-au întors de la grădiniță foarte agitați. Am observat că dacă nu ieșim imediat cu ei, afară, la joacă, că să-și consume energia acumulată, starea de agitație se accentuează. I-am ținut în casă. Abia după, ne-am dat seama că trebuie URGENT să-i scoatem la joacă. Momentele în care se certau și se băteau pe orice, erau din ce în ce mai dese și deja era imposibil să te înțelegi cu ei.

Cu chin și vai am reușit să îi îmbrăcăm și să îi scoatem din casă. Eu am fost cea care i-a “însoțit”, fiindcă soțul mai avea ceva de făcut pentru muncă. Văzându-le starea, nu eram extrem de sigură că le voi face față de una singură afară, dar nu aveam de ales. Am luat căruțul dublu – căruț pe care-l iau mereu cu mine pentru cazuri extreme, ca acesta, Anisia și David și-au luat bicicletele și ne-am urnit din loc. Doamne ajută!

Peripețiile au început imediat după ce am ieșit din bloc. Ne-a luat zece minute să ne hotărâm în ce parc de copii urma să mergem (noroc că avem câteva în cartier). Anisia arată spre unul, David spre celălalt. Abia reușeam să ne hotărâm asupra unuia dintre ele, porneam spre el cu unul din copii, când deodată celălalt o lua în direcția opusă. Până la urmă am renunțat la democrație, am hotărât eu în ce parc să mergem și i-am anunțat foarte autoritar despre asta. Cine nu era de acord cu mine, putea să meargă înapoi acasă. Nu au mai avut ce să facă, decât să se conformeze cu situația.

În drum spre parc:

  • Au dat cu biciletele unul în celălalt
  • Au luat-o în direcții diferite de 100 de ori
  • S-au abătut din drum să analizeze ceva de 1000 de ori
  • David a descoperit un nou joculeț, să arunce cu pietre în fața mășinilor care veneau
  • Au găsit o pantă pe care au trebuit neapărat s-o încerce cu bicicleta. I-am lăsat, fiindcă așa am considerat că e corect, dar săraca inima mea…
  • Și alte “experimente” pe care nu le mai țin minte

În parc, unde credeam că reușesc să mă relaxez un pic au luat-o de la capăt:

  • S-au certat pe niște lopățele de nisip
  • Au avut câteva încercări să se bată/muște/zgâraie/tragă de par de câteva ori
  • Pe tobogan, unde credeam că în sfârșit s-au liniștit puțin spiritele, au reușit să se dea cap în cap, trăgând un plâns mai mult de supărare decât de durere.

Acela a fost momentul când am înțeles că trebuie să ne ascundem undeva, departe de lume, un loc unde să existe ceva mai captivant decât bătaia și cearta.

Avem noi un părculeț mic, ascuns, unde le place să se joace din când în când singurei. Acolo am hotărât să încerc să îmi găsesc liniștea. I-am pus în căruț (altfel nu cred că aveam vre-o șansă să ajungem) și am pornit la drum. În parc am găsit un tătic cu o fetiță mai micuța, de un an și ceva, care imediat a început să se uite cu interes la noi (căruțul dublu mereu atrage atenția 🙂 )

Anisia și David, probabil obosiți după atâta scandal, s-au mai relaxat și au început să-și caute câte o ocupație pe acolo. Urcau scărițele, se dădeau pe tobogan, alergau. Eu, văzându-i mai potoliți, m-am prăbușit pe o bancă, urmărindu-i cu privirea. Când aveau nevoie de ajutor cu ceva, mă ridicam, le dădeam o mâna de ajutor și cădeam înapoi pe locușorul meu. Tăticul, după ce ne-a analizat puțin, a intrat în vorba cu mine. Mi-a pus întrebările clasice: câți ani au, cum îi cheamă, dacă sunt gemeni, cum mă descurc cu ei. Eu la rândul meu l-am întrebat de fetiță: cât are, de cât timp merge, cum doarme noaptea și cam atât. După o pauză, tăticul, se uită lung la mine și rostește o frază pe care nu cred că voi putea s-o uit vreodată:

– Pari destul de relaxată pentru o mamă de gemeni!

M-am uitat lung la el. Recunosc, era plăcut să aud complimentul, dar pentru momentul respectiv, nu era cea mai potrivită remarcă. Așa că, i-am răspuns:

Crede-mă, doar par 🙂

Ținute – Armonica

Foto – Iuliana Olteanu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s