Rochițe mamă-fiică VM Design by Violeta Marcu, pentru că e parte din mine, dar e altfel

DSC_3138

DSC_3093

Întrebare pentru mamele de fetițe. Pe vremea când fetiță voastră era încă bebelușâ, ați stat să va gândiți la ce vârstă o să înceapă să își aleagă singură ținutele? V-ați fi imaginat că asta s-ar putea întâmpla la vârsta de doi ani? Nu? Nici eu! Nu voi uita niciodată cum a venit Anisia la mine, m-a dus la dulăpiorul cu toate rochițele ei și a zis foarte sigură pe ea: “Platie!!” (Rochie din rusă).

Am încercat să reacționez natural, deși mă blocase puțin. Am deschis dulăpiorul și am început să îi arăt fiecare rochiță pe rând.
– Asta?
– Net!
– Asta?
– Neeet!
– Asta??
– Daa! – Răspunsul a venit pentru rochița înflorată creată de Violeta Marcu. Am scos-o de pe umeraș și i-am dat-o. Nu, nuuu, intenția Anisiei nu era doar să o țină în mâna, intenția ei era să o poarte, prin casă!!! Am ajutat-o să se îmbrace și primul lucrul pe care l-a făcut a fost să fugă către oglinda mare din hol. Cat s-a mai admirat și învârtit în jurul oglinzii. Mă uitam la ea și nu îmi venea să cred. Bebelușa mea devenise o mică domnișoară, cochetă și gingașă.

DSC_3145

DSC_3090

Din acea zi, ne-am creat un ritual pentru o perioadă. Anisia mergea spre dulăpior, ordona “Platie!!”, știam că rochița VM e aleasa, o ajutam să se îmbrace și după aceea țopăia prin toată casă mulțumită. În aproximativ jumătate de ora mă ruga deja să o ajut să se dezbrace. Primise rochița de curând și devenise preferata ei.
Recunosc, rochița Anisiei m-a cucerit și pe mine instant. Făcută dintr-un bumbac plăcut la atingere, având un design deosebit și un print floral cu o cromatică caldă și plăcută, te făcea să o admiri fără să îți obosească ochiul. Iar pentru că și eu sunt îndrăgostită de frumos, la fel cum e Anisia, nu puteam să rezist fără o rochiță. Am rugat-o pe Violetă să îmi facă una asemănătoare, dar… nu identică.

DSC_3027

DSC_3113

Sunt îndrăgostită de ținutele mama-fiica, iar cele care se aseamănă, dar nu sunt identice, mi se pare că au un aer aparte. Avem ceva în comun, dar în același timp altceva diferă și în asta constă tot farmecul. Ideile de ținute asortate create de Violeta mi-au plăcut mult. Pe lângă designul deosebit, dar nu încărcat, Violeta dispune de o gamă foarte frumoasă de materiale și niște modele de rochițe de-a dreptul aparte, iar prețul rochițelor e foarte accesibil.

Despre Violeta Marcu am aflat întâmplător, cum mi se întâmplă de obicei să descopăr oameni faini și creativi, și am rămas plăcut surprinsă de ceea ce face. Are un mic atelier cu mama ei, de care se ocupă împreună, muncind cot la cot, începând dimineața și terminând mai mereu, seara târziu. Folosesc materiale de calitate, se inventează și reinventează în continuu.

DSC_3075

Eu și Anisia ne-am ales cu niște rochițe de-a dreptul superbe, dar David? El cu ce s-a ales? David a primit un papion frumos, pe care Anisiei îi place mult “să îl aranjeze”, dar asta nu îl deranjează.

DSC_3129

Trăiesc admirând și bucurându-mă, sau cel puțin încercând mereu, să mă bucur de viață. Apreciez frumosul, arta, creativitatea și consider că toate aceste elemente ne ajută să ne păstrăm entuziasmul și seninătatea în fiecare zi. Sarcina noastră constă în a le transmite asta copiilor, a le arată prin propriul exemplu, cât de important este să fii mulțumit și împăcat cu ține însuți, să te bucuri de viață și să o trăiești frumos. În cazul meu ținuta este un mod de a-mi exprima creativitatea, de a-mi exterioriza personalitatea. În același timp, însă, important este să nu uităm că ținuta este doar o completare, esențialul este și va fi mereu în interiorul nostru.

DSC_3002

DSC_4039

Tinute – VM Design by Violeta Marcu

Fotografie – Iuliana Olteanu

Make-up – Makeup On My Mind by Gabriela Vasilescu

One thought on “Rochițe mamă-fiică VM Design by Violeta Marcu, pentru că e parte din mine, dar e altfel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s