Despre Valorile uitate ale vieții

Trăim în era vitezei, una destul de mare. Mereu ne grăbim undeva, mai mereu întârziem, ne agităm, ne supărăm sau ne irităm ușor. Locuitorii unui oraș mare sunt cei mai afectați. Dacă privim în jur, tot ce ne înconjoară e făcut să ne simplifice viața: mașina personală, mașina de spălat, mașina de uscat, mașina de spălat vase și alte mașinării menite să ne ajute. Totuși, cu toate acestea la dispoziție, pare că ne lipsește timpul. Și așa continuă alergarea noastră prin care încercăm să ne rezolvăm acele multe lucruri pe care le plănuim. Devenim și mai agitați. Cât de des reușim să ne oprim din alergare și să privim în jurul nostru, să respirăm, să admirăm, să apreciem și să ne bucurăm de viață?

În goana aceasta neîntreruptă, cât timp ne rămâne pentru a cunoaște oameni? Să  cunoșteam pe acel cineva cu adevărat potrivit sie-ți? Nu rămâne. Și atunci alegem varianta fulger: să alegi pe cineva într-o zi/seară, să te plăci în acea zi/seară și să-ți descarci agitația prin sex. Metoda “one-night stand”. Un subiect auzit din ce în ce mai des în discuțiile de-a două zi de la locul de muncă.

Sper că nu mă înțelegeți greșit. Nu judec  și nu vreau să critic ce hotărește fiecare să facă cu viața sa. Doar că uneori mă întreb, ce ne împinge, încet, încet, să înclinăm spre acest comportament? Poate cu fiecare generație uităm cum se socializa sau se curta în alte vremuri? Și așa ne îndepărtăm, de ceea ce e esențial pentru noi, de ceea ce ne definește pe noi ca oameni, de Iubirea, Dragostea și de Emoțiile care ne dau zâmbetul viețîi.

Cât de des se întâmplă, ca un bărbat căruia îi place cu adevărat o femeie, s-o curteze pentru a arata subtil interesul?  Cât de des se întâmplă, ca o primă invitație în oraș care a fost refuzată, să fie apoi urmată, cu ambiție nemărginită, de o altă încercare?  Parcă sunt din ce în ce mai rare momentele când un bărbat încearcă să cunoască cu adevărat o femeie înainte de primul sărut, înainte de prima îmbrățișare. Mai există acel imbold de luptă, de stăruință?  Sau alege o variantă mai ușoară, una care nu îl scoate din zona lui de comfort? Pentru a transforma refuzul într-o victorie, va prefera să încerce cu o altă femeie.

Sunt gesturi și atitudini care se pierd în vremurile de altă dată. Nu sunt date uitării, întru totul, pentru că ele rămân aprinse în imaginația și visele multor femei. Deși le doriți, de câte gesturi de curtuazie ați avut parte în ultima perioada, de câte surprize frumoase din partea soțului sau a iubitului? Dar voi, câte surprize faine ați făcut pentru acel cineva? De câte ori va cereți iertare sau de câte ori va arătați aprecierea?

Toate aceste lucruri sunt și definesc esențialul valorilor care ne reprezintă cu brio. Această lume frumoasă a noastră pe care trebuie s-o păstrăm. Făceți-vă timp ca să vă opriți! Viteză cu care trăim în lumea modernă nu ar trebui să ne facă să ne pierdem identitatea pe drum.  Priviți în jurul vostru! Faceți-vă timp pentru dragoste, pentru iertare, pentru un gest frumos. Faceți-va timp pentru o lume mai bună și mai luminoasă!

Foto – Iuliana Olteanu

Bratara cu Pandativ – Reena 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s