Despre “Caca” și alte cărțulii pentru copii

DSC_1777-2

Încă de când eram însărcinată îmi imaginăm cum o să le citesc copiilor cărți cu povești, fabule, poezioare și alte minunății. Încă de la 3 luni de sarcină am început să primesc cadouri. Normal că printre ele s-au regăsit și diverse cărți pentru copii, venite ba de la părinți, ba de la soră, ba de la prieteni. Cărți cu povești din toate culturile existente. O parte din ele îmi erau cunoscute, pe celelalte urmă să le descopăr.

Mă imaginăm cum o să stau cu ei, cu bebelușii și o să le citesc, o să le spun povești și o să le arăt toate aceste cărțulii. Totul ca la carte, nu?

DSC_1479-2

Imaginați-vă, cât de surprinsă am fost, atunci când ei au rupt prima carte. Mă rog, primele foi. Fiind foarte ambițioasă în legătură cu puterea și energia lor de dezvoltare, am ales o carte pentru 3+ anișori. Ei aveau 9 luni pe atunci. Combinația între surpinderea mea și distracția lor a creat un moment de amuzament maxim.  După aceste prime foi jumulite din prețioasa carte, am luat-o și am pus-o deoparte pentru a o folosi, totuși, la momentul potrivit. Atunci am înțeles că nu orice carte e potrivită, chiar dacă e aleasă cu mare grijă și atenție în funcție de vârsta, temperamentul și interesele copilului. Pe cât de micuți sunt, pe atât de intensă este reacția fiecăruia prin care-și dezvăluie personalitatea și dorința de afirmare.

Revenind la cadouri, cele primite de la “Cărți frumoase” au fost o surpriză foarte plăcută pentru noi. Cărțile Usborne au fost și sunt o adevărată descoperire prin joaca continuă între mine, Anisia și David. Mi-au plăcut că sunt structurate și gândite foarte bine pentru vârstă și necesitățile copiilor. Copiii s-au îndrăgostit de ele instant, iar cuvintele “Degețel” și “Caca” sunt printre cele mai rostite în casa noastră. I-a fascinat povestea așezată pe foaie, o poveste care le e cunoscută din ritmul zilnic al vieții lor.

Cartea “What is Poo” sau “Caca”, cum o mai numim noi, e construită genial. Povestește despre un subiect foarte important pentru copii, dar adesea evitat de părinți. Li se arată  pe limba lor, în imagini clare și haioase despre importantă acestui proces în viață noastră și al altor specii de pe planetă. Anisia cu David adoră să “povestim”.

DSC_1789-2DSC_1782

Cartea “Finger Prints” sau “Degețel”, cum o mai numim noi, este de asemenea foarte captivantă. Dă frâu liber expresivității. Îmbină acea dorință atât de mare a copiilor de a se exprima, aici prin pictură, mai ales cu degețelele folosind creativitatea lor jucăușă. E fascinant felul cum a fost construită și gândită. Imaginile le  descoperă și le vorbesc atât despre lumea animalelor, a insectelor, a păsărilor cât și despre cea a fructelor și a legumelor. Partea interesantă e că pot modela aceste lumi după cum își doresc, dându-i fiecăruia sau fiecăreia ce culori doresc. Și mai ales, ce formă doresc. Degețelele și imaginația lor sunt imbatabile! Suntem mândri, am schimbat deja un set de cărțulii “Finger Prints”.

DSC_1475-2DSC_1480-2 cover

Încă un set apreciat de noi este “English Activity Pack”. Cu ajutorul acestor cărți învățăm primele noastre cuvinte în engleză. Sunt deasemenea colorate echilibrat, frumos ilustrate și imaginile prezintă lucruri simple, din viața lor de zi cu zi. Ce-mi place foarte mult  este că se pot folosi o perioada îndelungată și vom reveni la ele când copilașii vor fi mai mari și vor ști să scrie și să citească.

DSC_1763-2

Da! Acestea sunt TOP 3 cărțulii  Usborne de la Cărți Frumoase, de care nu reușim să ne plictisim :).

Cum fiecare copil are preferatele lui, care sunt cărțile voastre preferate?

Carti Usborne – Carti Frumoase

Foto –Iuliana Olteanu

Make-up – Cristina Vasilache

One thought on “Despre “Caca” și alte cărțulii pentru copii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s