9 Pași eficienți dacă ai hotărât să îți schimbi stilul

În ultima perioadă au tot apelat prietene la mine cu rugămintea să le ajut să își schimbe stilul de îmbrăcăminte. Îmi spuneau că își doresc o schimbare de imagine, dar cred că de fapt, în primul rând, își doreau o schimbare în viață.

Lăsând la o parte motivele, faptul că îți doreșți să îți reinprospătezi  look-ul nu e un lucru rău, chiar dimpotrivă. Dar cum să o faci? De unde să începi? Totul pare atât de complicat și… costisitor. Nu vă panicați, nu e chiar așa.

Am trecut și eu prin diverse etape de reinventare a stilului și mi-am construit un fel de ritual, care dă rezultate foarte bune. Sunt câțiva pași, ușor de urmat, e nevoie doar de puțină organizare.

Cu ce începem?

 1. Curățenie în dulap – înainte că să începi să investeșți în noi piese de garderoba, e important să îți dai seama ce “comori” ai deja acolo.
 •  Scoate toate hainele din dulap și analizează-le. Renunță la lucrurile pe care nu le porți de minim un an. Frumos și nobil ar fi să le donezi sau să le faci cadou cuiva cine are nevoie și s-ar bucură să le primească. Când faci o faptă bună, te încarci și tu cu energie pozitivă.
 • Aranjează-ți și sortează-ți hainele pe culori, categorii. Atunci când le ai la vedere e mult mai ușor să-ți alegi o ținută frumoasă. Dacă nu ai suficient spațiu în dulap, un suport pentru haine e alegerea perfectă.

dress-2583092_1920

 • Verifică cum se potrivesc hainele pe care le ai între ele. Ca să surprinzi în fiecare zi cu o ținută frumoasă și elegantă, nu trebuie să ai multe haine în dulap, trebuie să știi cum să le potriveșți.
 • Fă-ți o lista cu lucrurile care îți lipsesc în dulap în așa fel încât să completezi ținutele pe care le ai deja. După cum am menționat mai sus, să ai un stil deosebit nu înseamnă să ai multe haine în dulap, înseamnă să știi să creezi ținute frumoase și distinse din cele pe care le ai.

shoe-1287920_1920

 1. Un weekend în magazine. Cel mai bun exercițiu ca să te redescoperi. Și asta o faci probând, nu cumparând. E mult mai important decât îți imaginezi. Așa îți dai cel mai bine seama ce vrei și ce ți se potrivește. Are rezultate mai bune decât toate revistele și articolele despre modă și stil adunate la un loc. Aici sunt câțiva pași pe care ar fi bine să îi respecți:
 • Faci o lista de magazine care ți se potrivesc financiar. Până la urmă nu brandul contează, dar felul cum știi să îl porți
 • Te plimbi și analizezi, analizezi, analizezi… Nici nu îți imaginezi câtă informație rămâne în subconștient și câte lucruri despre ține le descoperi
 • Probeza ținute care îți plăceau de ceva timp, dar nu ai avut curajul să o faci până acum
 • Fă o listă cu lucrurile care ți-au plăcut și lasă să treacă vre-o două zile. Te mai uiți o dată peste listă. E aceeași?

people-2594681_1920

 1. Nu moda, stilul contează – Nu te lasă ghidat de modă!  Crează-ți propriul stil. Descoperă-te și redescoperă-te, de fapt acesta e motivul schimbării. Dacă te lași ghidat de modă, nu cred că vei ajunge la efectul dorit. Cum zicea Coco Chanel, “Fashion fades, only style remains the same.”
 1. Nu uita de accesorii, ele definesc stilul. Da-ți seama care din accesorii ți se potrvesc și ce anume vrei să alegi ca și completare a stilului. Am făcut o listă cu accesoriile care te pot ajuta la completarea ținutei:
 • Geanta –  După ce ai rezolvat-o cu hainele, e foarte important să nu uiți de acest aspect important. Vrei ceva deosebit? Designerii români că Luvers, Lemnia și Maestoso vin cu niște modele de genți foarte faine.
 • Bijuteriile – “I like for jewelry to tell a story and to be able to talk about what I’m wearing. That’s more important to me than a name, brand, or label.” Nikki Reed . Sunt de acceași părere. E foarte important să îți gasetsi brandul și designerul care ți se potrivește. Printre preferații mei sunt Reena și Minionette. Au modele foarte frumoase, iar prețurile nu sunt piperate.
 • Eșarfă – char dacă în ultima perioada s-a renunțat la acest accesoriu, el tot rămâne unul din preferatele mele. De multe ori o eșarfă frumoasă completează perfect o ținută
 • Pantofii – aici chiar trebuie să investeșți. Trebuie să fie din piele, de calitate și comozi. Când îi cumperi, gandestete la ținutele tale  și gândeștete cât de bine se asortează cu ele. Vrei ceva deosebit, de calitate și cu un preț rezonabil? Încearcă Mono Shoes sau Liv’s Shoes, nu vei regreta.
 1. Părul –  pe lângă faptul că trebuie să fie îngrijit și sănătos, e foarte important să îți dai seama ce ți se potrivește. O poți face singură sau să apelezi la ajutorul unui profesionist în domeniu. Eu prefer împletiturile și buclele, mi-a luat ceva timp să îmi dau seama ce anume îmi place și ce mi se potrivește, iar la un anumit moment, Livia, guru în acest domeniu, mi-a dat niște sfaturi foarte utile. Dacă vrei părul să arate mai sănătos și voluminous, încearcă masca mea naturistă, face minuni.
 2. Culorile – Te-ai gândit ce culori ți se potrivesc? Au un impact mult mai mare decât îți imaginezi, mai multe poți află în articolul Colors în our wardrobe: Do they influence our daily mood? 
 3. Rujul – preferatul meu e roșu. Nu mereu ai curajul să îl porți, dar să știi că sunt foarte puține fete cărora nu le stă bine cu roșu pe buze. Este o culoare elegantă, ce completează atât de frumos un look.

lipstick-791761_1920

Atunci când eșți mulțumit de felul cum arăți, parcă și ziua trece altfel, și intercțiunea cu oamenii e mai pozitivă. Pașii descriși mai sus sunt făcuți să vă ajute   simțiți cât mai bine și comfortabili în  propria“piele”.

Sursa Foto – Pixabay

2 thoughts on “9 Pași eficienți dacă ai hotărât să îți schimbi stilul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s