Unde sărbătorim Ziua Îndrăgostiților în București?

Ce frumos este să te bucuri de un eveniment special alături de persoana dragă. Ce drăguț este să descoperi locuri noi unde să stai la o discuție frumoasă, să te relaxezi și să îți savurezi fie cafeaua gustoasă cu o prăjitură delicioasă, fie prânzul gustos, fie cina într-o atmosfera deosebită.

wall-2794567_1280

De obicei, când e vorba de un eveniment frumos, îmi place să mă ocup de toate detaliile necesare (împreună cu soțul) din timp, iar locul unde vom sărbători, pentru mine joacă un rol essential.

Din acest motiv, mi-am făcut timp și am cercetat Bucureștiul, din nou. Am rămas plăcut surprinsă să descopăr locuri noi și distinse și în același timp să mă bucur încă o dată de cele pe care obișnuiam să le vizitez.

Să începem cu dimineața. Dacă v-ați hotărât să dați startul cu un ceai delicious, puteți încerca:

Infinitea – Un loc frumos, rafinat, deosebit, parcă adus din alte timpuri. Ceainăria e situată într-o zona la fel de deosebită, Cotroceni. Pe cât de nobil arată locul, pe atât de faine și gustoase sunt ceaiurile. Prăjiturile sunt bune și diverse, iar ceainicele și farfuriutele par păstrate cu grijă și aduse dintr-un castel regal.

 

Camera din față – Este locul unde îți este foarte greu să te hotărăști ce anume vrei. Prăjiturile sunt foarte gustoase, ceaiurile diverse și chelnerii foarte simpatici. Atmosfera si decorul par din altă epoca, acest loc reușește să mă facă să mă reîndragostesc de el de fiecare dată când pășesc înăuntru. Pe lângă ceaiuri, au un cappuccino dolofan minunat.

 

Bohemia Tea House  – Se poate stă pe perne, lumina e intimă, ca pentru îndrăgostiți, iar meniul e complex. Mi-a plăcut că există mai multe saloane, fiecare având ceva special.

Green tea – O casă frumoasă cu aer interbelic și atmosfera caldă, aveți ocazia să descoperiți puțîn din farmecul a patru culturi diferite în patru saloane : Clasic, Japonez, Indian și Micul Paris. Peste 100 de sortimente de ceai, sandvișuri și bruschete, prăjituri, fursecuri, dulcețuri, totul creat pentru relaxare și zâmbet.

 

Suntem Bernschutz&Co Gradina Icoanei. Tea Hub&more – Un loc simpatic, cu ceaiuri bune și atmosfera caldă. Ceainăria este micuța, are multe sortimente de ceai și muzică bună. Un aer bohem, intro atmosfera intimă, tocmai bună de mers de Sfântul Valentin.

Ceainăria Rendez-Vous Floreasca – Un loc elegant, alcătuit din câteva camera frumoase, fiecare camera având un design aparte. Ceaiurile sunt foarte bune, prăjiturile delicioase, iar atmosfera caldă și primitoare.

 

Preferați cafeaua? In cazul acesta va recomand:

Origo – A fost printre primele localuri cu “cafea adevărată” din București. Găești o cafea extraordinară, un design deosebit și niște oameni calzi și foarte faini. Iar pe lângă asta, seara fac niște băuturi minunate, cred că cele mai bune pe care le-am încercat vre-odată.

Tucano Coffee – Ador localul și designul lui. Fiind într-o casă, cafeneaua are mai multe camere, fiecare având un design propriu și multe elemente decorative deosebite, specifice și reprezentative brandului Tucano, al cărui motto este: Love.Peace.Coffee.

Ador cafeaua pe care o prepară ei, iar  faptul că au tot felul de sortimente de cafele, ciocolate calde sau băuturi pe baza de cafea, mă face sa ma întorc iar și iar la Tucano. Special de Ziua Îndrăgostiților va fi preparată cafeaua “Pink Ecuador Coffee”. Această cafea are dulceață de trandafir și este decorată cu petale lui, ceea ce o face să aibă o aromă “romantică”.

Beans & Dots – Un local spațios, cu un deisgn simplu, dar plăcut, o cafea gustoasă și prăjituri puține, dar delicioase. Mă simt foarte bine de fiecare când merg acolo.

Frudisiac – Un loc deosebit, minimalist, care pe lângă smoothie-urile sănătoase, îți oferă o cafea genială, prăjită în Suedia. Mi-a plăcut mult că pe lângă laptele normal, oferă un lapte de migdale homemade, iar personalul este foarte prietenos.

Contego The Coffee Factory  – Au mese tipărite cu hărţile locurilor de unde este adusă cafeaua, cafea de specialitate şi multă energie pozitivă cu niște prăjituri superbe. 

 

Iar pentru cină de seară am împărțit opțiunile în două categorii:

Pentru gurmanzi:

CulinaryOn – Un loc deosebit unde mănânci, gătești, te simți bine. Conceput pentru a crea atmosfera relaxantă de acasă, centrul de divertisment culinar CULINARYON, face restaurantul uni bun loc pentru a petrece timpul în mod distractiv, gustos și de neuitat!

Bistro Guxt – Un bistro cu un interior intim, drăguț, cu bun gust. Mâncarea este delicioasă, mi-a plăcut mult faptul că în meniu, la fiecare fel de mâncare, gasetsi o lista de vinuri, inclusiv spumante, și chiar câteva beri ce se potrivesc la el. Au și ceva special pregătit anume cu ocazia Zilei Îndrăgostiților.

Chef’s experience – Cu un design simplu, cu puține elemente decorative, restaurantul are o atmosfera relaxată și inedită. Meniu este generos, cu preparate alese și culese din bucătăria internațională, făcute pentru a te răsfață și surprinde.

Shift Pub – Un loc foarte fain, cu un meniu complex și gustos, vinuri bune și oameni drăguți.

La Finca by Alioli – Pentru iubitorii paella, o atomosfera romantică și muzică frumoasă.

 

Un design de-a dreptul deosebit:

Gargantua Parc –  Un loc romatic și elegant, unde poți veni într-o rochie frumoasă sau un costum elegant cu papion. Este un restaurant în mijlocul unui parc mic, dar frumos, iar faptul că are geanuri mari, te face să te simți în aer liber. Perfect pentru o cină în cuplu cu o ocazie specială.

Voila – O casă deosebită cu un design fin, , dar care spune multe. Mâncare este foarte gustoasă, iar vinul ales, ce îți mai poți dori pentru a te relaxa și simți bine alături de jumătatea ta?

Isoletta – Un restaurant extraordinar în parcul Herăstrău. Un design ales cu grijă și noblețe, un restaurant luminos și frumos, ideal pentru întâlniri cu ocazii romantice. Iar de sfatul Valentin au u meniu special și program artistic.

Veranda Casă Frumoasă – un restaurant aparte, rafinat și distins, pentru întâlniri romantice speciale. Geamuri mari, acoperișul realizat tot din geam, fac locul să arate luminous și primitor. Designul restaurantului cu lumânări, candelabre și culori calde și este perfect pentru o întâlnire romantică.

Aici se încheie “mica” mea listă. Vouă va rămâne doar să vă alegeți locul preferat și să creați o atmosfara cât mai romantică.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s