Pictura pe tesatura, o adevarata arta accesibila noua

DSC_8971

Copiii nu sunt singurii care cresc. Si parintii cresc. Tot asa cum noi ne privim copiii, sa vedem ce fac cu vietile lor, la fel ne privesc si ei pe noi, sa vada ce facem noi cu ale noastre. Nu le pot spune copiilor mei sa ajunga pana la stele. Tot ce pot face este ca eu sa ma-ntind spre ele.
Joyce Maynard
 

DSC_8950

Din articolele precum  “Botez la munte, cum o fi el?”, You think daddies with little girls are crazy and dangerous? Try a mommy with a little boy! I dare you!, “Her Smile makes me smile. Her laugh is infectious. Her heart is pure and true. Above all I love that she is my daughter.“. v-ati dat usor seama cat de mult imi place sa am tinute asortate cu Anisia si David. Consider ca aici nu exista o limita, cel putin pentru mine si imi place sa imi pun imaginatia la incercare de fiecare data. Tinutele asortate cu copiii sunt un lucru foarte frumos, dar nu usor de facut. Asa ca atunci cand am cunoscut-o pe Elena si am aflat cu se se ocupa ea, mi-am dat seama ca vom avea o prietenie frumoasa si de lunga durata.

DSC_2969

DSC_2887

Ca sa intelegeti de ce, o sa va povestesc putin despre ea. Elena Sigapova  isi are originile in Republica Moldova si este pictor de profesie. De cativa ani si-a descoperit  o noua pasiune, pictura pe tesatura. Face niste picturi incredibile si ideile frumoase devin complete atunci cand le pune in practica. Poate crea capodopere vestimentare si in functie de preferintele celui/celei care va purta haina. De obicei, inainte ca Elena sa transpuna desenul manual pe tesatura, se face o schita pe o foaie de hartie si daca e nevoie, se pot face modificari pe ea.

DSC_2974DSC_2976

Lucrul extraodinar este ca hainele pot fi spalate fara nici o problema folosind programul “delicate”. Deasemenea, vopseaua folosita este un speciala care rezista in timp (Elena are rochii pictate, care au cativa ani, desenul fiind intact). Pentru pictura pe tesatura se poate folosi o gama foarte variata de tesaturi: din gama celor naturale fiind bumbacul, matasea si inul, iar a celor artificiale, fiind satinul, crepul si altele.

DSC_2981DSC_2952

Cand am vorbit prima data cu Elena, nu a apucat sa termine de povestit, ca eu aveam deja “idei” in cap. Pasiunea ei se contopise cu  mea. O pasiune pentru lucrurile deosebite, unice si iesite din comun, iar ceea ce face Elena e de-a dreptul aparte. Haina pictata manual si asortata cu cea a copilului, cred ca reprezinta visul oricarei mame.

DSC_8966

Discutant despre haine si designul lor, Elena mi-a zis ca prefera sa se axeze pe un model simplu de rochie din mai multe motive:

  • Este mai usor sa pui accentul pe pictura propriu zisa;
  • Asa eviti sa ai cusaturi in locuri unde ar putea fi pictura.
  • Acest model de rochie se potriveste persoanelor cu constitutie diferita si se aseaza foarte bine pe corp. Lungimea rochiei si a manecii poate varia, modele fiind prezentate pe pagina Elenei.
  • Un astfel de model de rochie poate fi facut la distanta (Elena locuind in Chisinau), detaliile putand fi discutate la telefon.
  • Genialitatea acestei rochii este ca poate fi inclusa si in categoria “elegante” daca e combina cu o pereche de pantofi frumosi, si in categoria “casual” daca o completeaza o pereche de tenisi faini.

DSC_8955DSC_2890

Elena foloseste o gama foarte variata de culori, pe pagina ei fiind indicate toate detaliile necesare crearii unei capodopere vestimentare.

Pentru Anisia am optat pentru un model simplu si frumos de rochita, pictura reprezentand “piesa de rezistenta”. David s-a ales cu o cravata misto, iar dupa ce i-am pus costumul … m-am topit.

DSC_2907DSC_2978

Rezultatul final al colaborarii noastre m-a incantat si stiti care  a  fost lucrul cel mai fain? Nu m-am vazut nici macar o data cu Elena pentru ca aceste tinute sa fie gata!! Rochia mea a fost facuta conform standardelor marimii S, iar pentru Anisia i-am zis varsta, inaltimea si kg si asta a fost suficient incat sa i se potriveasca perfect. Pentru David… well, acolo ar fi fost nevoie de mai multe masuratori, dar noroc ca l-a nimerit  si nu a fost nevoie de nici o modificare ))).

DSC_3015

DSC_2964

Viata e atat de frumoasa si scurta, incat e pacat sa nu experimentati lucruri noi, mai ales daca va doriti asta cu adevarat. Pentru mine stilul reprezinta un limbaj prin care ma exprim si ma exteriorizez si ma bucur atat de mult cand gasesc noi metode, frumoase si deosebite, ca sa fac asta.

Tinuta – Elena Sigapova

Fotografie – Iuliana Olteanu

DSC_2896DSC_3022

5 thoughts on “Pictura pe tesatura, o adevarata arta accesibila noua

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s